Yüksekova kara gömüldü

Yüksekova kara gömüldü

Genel 27.01.2024 14:49:32 0
Yüksekova kara gömüldü
Tarih: 27.01.2024 14:49 Güncelleme: 27.01.2024 14:49
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dün akşam başlayan kar yağışı nedeniyle evler ve araçlar kara gömüldü. Kar kalınlığı 1 metreyi geçtiği ilçede vatandaşlar evlerine gitmek için adeta tüneller açarak ulaştılar.
Meteorolojinin uyarılarından sonra ilçe merkezinde kar kalınlığı 1 metreyi, yüksek kesimlerde ise yer yer 2 metreyi geçti. İlçede günlerdir dondurucu hava etkisini sürdürürken, akşam saatlerinde başlayan lapa lapa kar yağışı ilçeyi adeta kara gömdü. Akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sabah saatlerinde etkisini artırarak ilçede 1 metreyi geçerken, evler ve araçlar adeta kar içinde kayboldu. Sabahın ilk ışıklarıyla işi gitmek isteyen bazı vatandaşlar yolları kardan kapalı olduğu için araçları kardan mahsur kaldıkları için yaya ile gitmek zorunda kaldılar. Bazı vatandaşlar evlerine gitmek için tüneller açarak ulaşabildiler. Bunun üzerine vatandaşlar kar içinde kaybolan araçlarını çıkartmak için küreklerle karları indirirken, diğer tarafta ise vatandaşlar evlerini damlarını kardan temizlediler. Kar yağışına en çok sevin çocuklar ise kendilerini dışarıya atarak kar topu ve kardan adam yaparken, tahta kızaklarla kayma keyfini yaşadılar.
Kar altında kalan evlerini temizlediğini belirten Ömer Yönden, “Dün geceden beri yoğun kar yağışından sonra Yüksekova tamamen kar içinde kaldı. Göründünüz gibi evler ve araçlar kar içinde kaybolmuş durumda. İlçe merkezinde 1 metreyi geçerken yüksek kesimlerde 2 metreyi geçti. Bizde harıl harıl çalışıyoruz açmak için. Bir tarafta da güzel oldu su için kirli hava için” dedi.
Evlerine gitmek için tüneller açtıklarını belirten Hacı Bulut, “Dün gece zaten yoğun bir kar yağışı vardı. sabah saatlerinde etkisini artırarak ilçe merkezinde 1 metreyi buldu. Şuan gördünüz gibi evlerimiz kar içinde kardı. Bizde evimize ulaşmak için tüneller açıyoruz. Aslında güzel oldu su için. Allah herkesin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.
Devran Önal isimli Çocuk, “Zaten günlerdir yoğun bir kar yağışı vardı. Şuan ilçede 1 metreyi geçmiş durumda. Bizde bu kar yağışını fırsata çevirerek kartopu ve kızaklarla eğlenme keyfini yaşadık. Güzel oldu bizim için” şeklinde konuştu.
Mehmet Arif Anuş, “Dünden beri hiç durmadı iyi de yağdı. Şuan evim kardan kaybolmuş durumda. Hiç merdivene gerek duymadan çatıya çıkıp temizliyorum” dedi.
İslam Geçirgen, “Günlerdir yoğun kar yağışı sürekli sürüyor. Bugün merkezde kar kalınlığı 1 metreyi geçmiş durumda. Evler ve araçlar kardan resmen kaybolmuş durumda. Ekipler de yoğun bir mesai ile yolları açıyorlar” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: yüksekova kara gömüldü
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ