Yüksekova Devlet Hastanesi’nde bir ilk: 24 yaşındaki gence yeni burun kanadı yapıldı

Yüksekova Devlet Hastanesi’nde bir ilk: 24 yaşındaki gence yeni burun kanadı yapıldı

Sağlık 13.12.2024 21:22:18 0
Yüksekova Devlet Hastanesi’nde bir ilk: 24 yaşındaki gence yeni burun kanadı yapıldı
Tarih: 13.12.2024 21:22 Güncelleme: 13.12.2024 21:22
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 12 yaşındayken alerjik reaksiyon sonucu yüzü yanan ve burun kanadını tamamen kaybeden Bedran Tüner’e, Yüksekova Devlet Hastanesi’nde kendi dokularından yeni bir burun kanadı yapıldı.
Tüner ailesinin 24 yaşındaki çocuğu Bedran Tüner küçük yaşlarda yaptıkları ile Teknofest’e davet edilmiş ve ilçede "kaşif çocuk" olarak anılmasına neden oldu. 12 yaşına kadar normal bir hayat süren Taner, 2012 yılında yüzünde yanıklar oluşmaya başlamasıyla ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Yüzünde derin yanıklar olurşan Tüner, burnunun sağ kanadını tamamen kaybetti.

"Tüner, yeni burun kanadına kavuştu"
5 ay önce Yüksekova Devlet Hastanesi’nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Prof. Dr. Emrah Göksal’la tanışan Tüner, yeni burun kanadına kavuştu. Tüner’in alnından alınan dokularla yeni burun kanadı yapan Prof. Dr. Emrah Köksal, “Bedran’a 5 ayda yapılan 5 ameliyatla bu hale geldi. Yapılan ameliyatlar özel sektörde oldukça maliyetli. Bedran 10 yıl boyunca burnundaki o doku efektiyle yaşamak zorunda kalmış. Bize başvurduğunda bu ameliyatın yapılabileceğini ben kendisine ilettim. Burun ucu kayıplarında genellikle çevre dokularla ameliyatı gerçekleştiriyoruz. Ama Bedran’ın burun çeviresi de yanık olduğu için ameliyatı şimdiye kadar yapılmamış” dedi.
Bedran’ın burun kanadı için alnından doku aldıklarını kaydeden Köksal, “Saç içerisinden burun ucunu oluşturabilecek bir dokuyu damarları ile beraber taşıyarak burun ucuna naklettik. 5 aylık bir süre içerisinde 5 farklı ameliyat geçirdi. Bu aldığımız dokuya hem şekil vermek hem de o esnekliği ve sertliğe kavuşturmamız gerekiyordu. Kulağından kıkırdak dokuları aldık, destekledik. Komplike bir prosedür olduğu için her yerde her merkezde yapılamıyor çünkü 5 farklı ameliyat, 5 farklı anestezi gerekiyordu. Biz bunu Yüksekova Devlet Hastanesi’nde ilk defa gerçekleştirdik. Bedran’ın yüzünde sakal ekimi için kök hücre tedavisine başlanılacak” ifadelerini kullandı.
Yüzündeki yanıkların 2012 yılında tanısı belli olmayan bir şekilde meydana geldiğini söyleyen Bedran Tüner, "Sabah uyandığımda yüzümde yanma hissi vardı. Hastaneye yetişinceye kadar kabarıklar ve kızarıklıklar ile karşılaştım. 10 senedir yüzümdeki yanıklar ile yaşıyordum. Yüzümün bazı yerlerine dokunulamayacak kadar kötü olan yerler vardı. Bunlardan biri de burnumdu. Burnumun bir kanadı yoktu. Bunun için Türkiye’de farklı yerler gezdim. Profesörlerden net bir yanıt alamadım. Özel hastaneler ise hem yanaşmayıp hem de yüksek bir maliyet çıkarttılar. Son olarak Yüksekova Devlet Hastanesi’nde Emrah Köksal hoca ile tanıştım. Durumumu doktor beye ilettim. Böyle komplike bir işlemin Emrah hocamızın çok kolay bir şekilde yaptığını fark ettim. Beş ayda 5 ameliyat geçirdim şuan kendimi çok daha iyi hissediyorum" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Adalet Bakanlığı 81 İlde 10 Bin Personel Alacak! Van'dan Edirne'ye İstihdam Fırsatı


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Türkiye Futbolunda Bahis Fırtınası: Ligler Askıya mı Alınıyor?


Van Spor

Cumhuriyet coşkusu sporla buluştu


Van Spor

Erzurumspor FK: "Kulübümüzün tüm kritik maçlarının bağımsız bir kurulca incelenmesini istiyoruz"


Van Spor

Tunceli’de kano yarışları renkli görüntüler oluşturdu


Van Spor

Spor yöneticiliği programı, Sporak tarafından akredite edildi


Van Spor

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ