Yüksekova Adliyesi’nde bir ilk: Kadın başkan görevde

Yüksekova Adliyesi’nde bir ilk: Kadın başkan görevde

Genel 17.08.2025 14:30:26 0
Yüksekova Adliyesi’nde bir ilk: Kadın başkan görevde
Tarih: 17.08.2025 14:30 Güncelleme: 17.08.2025 14:30
Hakkari’nin Yüksekova Adliyesi tarihinde bir ilk yaşandı. Hakim Hicran Al Parlak, Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak göreve başladı.
Meslekte 8. yılını geride bırakan Başkan Hicran Al Parlak, Yüksekova’da böylesine önemli bir görevin kendisine verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Parlak, "Adalet komisyon başkanı ve ağır ceza mahkemesi başkanı olmak benim için onur verici. Bunun özellikle bu coğrafyada olması bana ayrıca gurur yaşatıyor" dedi.
Hakim Hicran Al Parlak, adaletin toplumların temel taşı olduğunu vurgulayarak, "Adaletini kaybetmiş bir toplum her şeyini kaybeder. Eğitim ve adalet her şeyden önce gelir. Türkiye’nin uluslararası alanda daha iyi yerlere gelmesi için adalet hizmetlerinin en iyi şekilde yürütülmesi gerekir. Bu anlamda tüm hakim ve savcılarımızın elini taşın altına koyduğunun bilincindeyim" ifadelerini kullandı.
Kadınların yargı teşkilatındaki yerinin arttığını belirten Al Parlak, genç kadınlara da seslenerek, "Özellikle genç kızlarımızın bu yolda istikrarlı adımlar atmalarını istiyoruz. Çünkü adaleti tesis etmenin verdiği hazzı hiçbir şeyle kıyaslayamazsınız" diye konuştu.
Hakim Hicran Al Parlak, görev yaptığı bölgeye de dikkat çekerek, kadın bir başkanın Yüksekova için umut verici olduğunun altını çizdi. Parlak, "Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor, Yüksekova da değişmeli. Bir kadın başkanın burada görev alması halk nazarında umut verici ve güzel bir dönüş olacaktır" dedi.
Yeni göreviyle ilgili hedeflerini de paylaşan Al Parlak, önceliğinin adalete güveni artırmak olduğunu söyleyerek, "Yargıya güveni pekiştirmek, hizmet kalitesini artırmak ve adalete erişimi kolaylaştırmak en büyük hedefim olacak" şeklinde konuştu.
Meslek hayatına Tarsus Adliyesi’nde başlayan Hakim Hicran Al Parlak, burada 4 yıl görev yaptı. Ardından İstanbul Anadolu Adliyesi’nde 2 yıl hakimlik görevinde bulunan ve geçtiğimiz yıl Yüksekova Adliyesi’ne tayin olan Al Parlak, son kararnameyle ilçenin ilk kadın adalet komisyonu ve 2. ağır ceza mahkemesi başkanı oldu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ