Yozgat'ta CHP'nin Traktörlü Mitingindeki Algı Operasyonu Çökertildi!

CHP'nin Yozgat mitinginde 350 traktörlük katılım "büyük destek" olarak lanse edilirken, gerçekler ortaya çıktı: Yozgat'taki toplam traktör sayısı 38 binin üzerinde!

Politika 20.04.2025 16:07:00 0
Yozgat
Tarih: 20.04.2025 16:10 Güncelleme: 20.04.2025 16:07

Yozgat’ta CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in mitingi, ilk bakışta çiftçilerin yoğun ilgisiyle dikkat çekmişti. Ancak kısa sürede ortaya çıkan veriler, bu tablonun gerçeği yansıtmadığını gözler önüne serdi. Mitingde "traktör balonu"nun patladığı iddia ediliyor.

“ÇİFTÇİ”  DİYEN DERNEK BAŞKANI ÇIKTI!

Mitinge katılan ve “Biz çiftçiyiz” diyerek konuşan 64 yaşındaki Ersoy Ersoy’un, aslında Yozgat Esenli Sulama Birliği Başkanlığı yapmış eski bir CHP'li olduğu ortaya çıktı. Bu durum, mitingdeki "çiftçi desteği" iddialarını daha da zayıflattı.

Ersoy, konuşmasında yaşadığı zorlukları dile getirerek Ekrem İmamoğlu’na destek verdiğini belirtmişti: “Cumhuriyet’in yeniden ayağa kalkması için buradayız. Traktör başına dört kişi getirdik.” Ayrıca bölgedeki AK Parti vekillerini de eleştirerek, "Seçim zamanı gelirler ama artık halk onları kesede keklik görmüyor" ifadelerini kullanmıştı.

CHP'NİN TRAKTÖR ALGISI GERÇEĞİ YANSITMADI

CHP Parti Meclisi Üyesi Baki Aydöner mitinge 350 traktörün katıldığını iddia ederek, "Çiftçiden aldığımız destek çok güçlü" demişti. Ancak bu iddialara, Millethaber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan’dan sert bir yanıt geldi.

%1'LİK KATILIM ORANIYLA ALGI OPERASYONU!

Tv100 ekranlarında yayınlanan Eşit Ağırlık programında konuşan Burhan, CHP’nin miting algısının gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak şu açıklamaları yaptı: “Bu da başka bir algı çalışmasının çöküşü oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre Yozgat’ta 38 bin 504 traktör var. Bu mitinge katılan traktör sayısı sadece 350. Bu da %1’in bile altında bir oran. Çiftçi mitinge ilgi göstermemiş ama CHP, tüm çiftçiler oradaymış gibi bir algı yaratıyor. Algı balonu patladı, işte rakamlar ortada.”

Sonuç olarak, Yozgat'taki CHP mitinginde hedeflenen algı operasyonu, ortaya çıkan verilerle çöktü. Çiftçi desteği iddiaları asılsız çıktı ve partinin "traktör balonu" patladı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

Elazığspor yeni hocasıyla 2’de 2 yaptı


Van Spor

Atatürk Üniversiteli milli sporcu Doğukan Demirceylan’dan Avrupa ikinciliği gururu


Van Spor

Kardelen TV’ye spor ödülü


Van Spor

Erzincan’da atıcılık il birinciliği müsabakaları yapıldı


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde 3. beraberliğini aldı


Van Spor

Milli güreşçi Sarıçiçek dünya üçüncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ