Yozgatlıgil; “Atatürk Üniversitesi hamleleriyle ülkemize değer sağlıyor”

Yozgatlıgil; “Atatürk Üniversitesi hamleleriyle ülkemize değer sağlıyor”

Genel 26.02.2024 15:01:36 0
Yozgatlıgil; “Atatürk Üniversitesi hamleleriyle ülkemize değer sağlıyor”
Tarih: 26.02.2024 15:01 Güncelleme: 26.02.2024 15:01
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın misafiri oldu. Ziyaret kapsamında üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ile teknokent, teknoloji transfer ofisi, büyük veri, dijital dönüşüm ve Doğu Anadolu Gözlemevi konularını ele aldı.
Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette ayrıca; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cahit Yeşilyaprak, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Oktay Güven ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Erzurum İl Müdürü Lütfullah Aktaş yer aldı.
Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, 67. eğitim yılını geride bırakan Atatürk Üniversitesinin araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yakından inceledi ve üniversitenin sunduğu potansiyeli takdirle karşıladı. Üniversitenin yapmış olduğu dijital dönüşümün örnek teşkil edebilecek bir düzeyde olduğunu ve bu adımların karşılığı yakın zamanda alarak rekabet düzeyini yükselteceğine inandığını belirten Yozgatlıgil: “Bölgesi için hayati bir öneme sahip olan Atatürk Üniversitesinin, öncü bir kurum olarak yenilikleri hayata geçirdiğini yakından gözlemliyoruz. Birçok vizyon projeyi uygulamaya almasının yanında Milli Uzay Programının en önemli parçaları arasında yer alan Doğu Anadolu Gözlemevini de bünyesinde barındıran Atatürk Üniversitesi, gerek patent gerekse proje çerçevesinde önemli hamleler gerçekleştirerek ülkemize katma değer sağlamayı sürdürüyor. Bu düşüncelerle Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya nazik ev sahipliği için teşekkür ediyor, şahsı nezdinde tüm üniversite ailesine başarılar diliyorum” dedi.

Rektör Çomaklı: “Teknoloji ve İnovasyon Odaklı Çalışmalar Yapıyoruz”
Ziyaretin önemine vurgu yapan ve duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise üniversite olarak sanayi ve teknoloji alanında güçlü bir ortaklık ağı kurma konusundaki kararlılıklarını dile getirdi. Atatürk Üniversitesinin teknoloji ve inovasyon odaklı projelerini Bakan Yardımcısı Yozgatlıgil’e tanıtarak, sanayi ve üniversite arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi için karşılıklı çabaların artırılması gerekliliğini vurgulayan Rektör Çomaklı: “Bugünkü ziyareti, hem akademik hem de endüstriyel sektör ile iş birliğinin güçlenmesi adına önemli bir adım olarak görüyorum. Yenilikçi projelerin hayata geçirilmesinin yanında var olan projelerimize de yakın ilgi gösteren Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil’e nazik ziyareti, iş birliği kültürüne sağladığı katkı ve çalışmalarımıza gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyor, görüşmenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
Üniversite-sanayi iş birliğinin daha da geliştirilmesi noktasında fikir birliğine varılan ziyaretin ardından Prof. Dr. Yozgatlıgil, Doğu Anadolu Gözlemevine çıkarak çeşitli incelemelerde bulundu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ