Yöresel tatları geleceğe taşıyorlar

Yöresel tatları geleceğe taşıyorlar

Genel 12.11.2022 11:59:00 0
Yöresel tatları geleceğe taşıyorlar
Tarih: 12.11.2022 11:59 Güncelleme: 12.11.2022 11:59
HAKKARİ (İHA) – Hakkâri Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, yöreye ait yumuşan (gühûşk/alıç), Türk mutfağının çeşitli lezzetleri ile harmanlayarak renkli bir yiyecek şölenine imza atılar.
Hakkâri Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yiyecek-içecek hizmetleri alanı öğretmen ve öğrencileri, Hakkâri yöresinin güzide meyvelerinden yumuşanı (gühûşk/alıç), Türk mutfağının çeşitli lezzetleri ile harmanlayarak renkli bir yiyecek şölenine imza atılar. Valiz İdris Akbıyık’ın himayelerinde başlatılan eğitim seferberliğinde sadece akademik başarıda değil, hayatın her alanına hitap eden geniş eğitim yelpazeyıe evlatlarımızın gelecekte meslek sahibi olabilecekleri nitelikli çalışmalar ortaya koyarak başarılı ve güzel sonuçlar elde etmeye devam ettiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, “Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin yiyecek-içecek bölümü öğretmen ve öğrencileri işte bunun çok güzel bir örneğini sergilediler. Türkiye’de, bir ilke imza atarak yöremizin güzide meyvelerinden, şifalı olduğu kadar çok farklı bir aroması olan yumuşan (gühûşk/alıç) meyvesini, sofralarımıza nasıl daha farklı tatlarla taşırız, bunun üzerine düşünerek araştırmalarını yapmışlar ve çok başarılı sonuçlar elde etmişlerdir. Aslında yiyecek- içecek bölümü, insan yaşadığı sürece ölmeyecek bir bölüm. Meslek liselerimizin bu ve diğer bölümleri, hem çok eğlenceli hem de istihdam alanları geniş. Kendilerini kanıtlamış öğrencilerimiz, mutlaka iş buluyorlar. Bu farklı ve başarılı üretim çalışmasına imza atan okulumuzu tebrik ediyorum" dedi.
Okulun yöneticileri ile yiyecek ve içecek hizmetleri bölümü öğretmenleri ise "Okulun öğretmen ve öğrencilerinin, yumuşanı (alıç), daha önce görülmemiş şekillerdeki farklı lezzetlerle buluşturarak ortaya çıkardıkları ve tamamen organik olan ürünler hakkında bilgi verdiler. Yumuşanlı yulaflı bar, yumuşanlı truff, yumuşan pestili, yumuşan marmelatı, yumuşan hoşafı, yumuşan sirkesi, yumuşan reçeli, yumuşan çayı, yumuşan baharatı, yumuşanlı ve cevizli sucuk, yumuşan kurusu, yumuşanlı lokum, yumuşanlı şekerleme, yumuşan şekeri ve yumuşanlı çikolata.
Çok eğlenceli ve istihdam alanı çok geniş bir bölümde çalışıyoruz. Öğrenci sayımız, yüzün üzerinde. Öğrencilerimiz burada; Türk ve uluslararası mutfak uygulamaları konusunda eğitim alıyorlar. İşletmede de mümkün olduğunca bunları uyguluyorlar. Öğrencilerimizin, kendilerini geliştirmeleri için kokteyl niteliğinde bir çok etkinlik yapıyoruz. Bu yıl da yöremizin güzide meyvelerinden tam bir şifa kaynağı olan yumuşan ((gühûşk/alıçın) üzerinde çalışarak misafirlerimizi, farklı bir lezzet yolculuğuna çıkarmak istedik. Bugüne kadar hiç üretilmemiş çeşitler üzerinde kafa yorduk. Ziyaretçilerden gelen olumlu dönütlerden de anlıyoruz ki bunda başarılı olmuşuz. Çok mutlu olduk" şeklinde konuştu.
Hakkâri Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri ve misafirler, öğretmen ve öğrenciler eşliğinde, sergiyi gezerek yumuşanın lezzet yolculuğuna şahit oldular ve hayranlık uyandıran ve ziyaretçilerden tam not alan bu ürünlerin üretiminde emeği geçenleri, tebrik ettiler.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ