YÖK'ten Üniversite Adaylarına Müjde: Mazeretli Kayıt Hakkı Tanındı!

YÖK'ten üniversite kayıtlarında mazeret hakkı!

Eğitim 23.08.2024 17:00:00 0
YÖK
Tarih: 23.08.2024 17:17

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU'NDAN ÖNEMLİ DUYURU

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024 YKS sonuçlarına istinaden üniversite kayıtlarını gerçekleştiremeyen öğrencilere önemli bir hak tanıdı. Öğrenciler için mazeret kayıt hakkı tanınan süreç belirlendi.

MAZERETLİ KAYITLAR İÇİN TAKVİM BELİRLENDİ

Öğrenciler, mazeretleri nedeniyle kaçırdıkları kayıtlarını 26 Ağustos ile 2 Eylül arasında yapabilecekler. YÖK tarafından belirlenen tarihlerin dışında kayıt başvurusu kabul edilmeyecek, bu nedenle belirtilen tarihler arasında işlemlerin tamamlanması gerekecek.

KAYITLARIN SON GÜNÜ NETLEŞTİ

Açıklamaya göre, 2024-YKS'nin sonuçlarına göre üniversiteye yerleşen ancak çeşitli nedenlerden dolayı kaydını yaptıramayan adaylar için mazeret kaydı imkanı sunuldu. Mazeretli öğrenciler, yerleşmiş oldukları yükseköğretim kurumlarına 26 Ağustos'tan itibaren başvurabilecek ve süreç, 2 Eylül Pazartesi günü saat 17:00 itibarıyla sona erecek.

EĞİTİMDE EK YERLEŞTİRME DÖNEMİ

Yükseköğretim Kurulu, genel yerleştirme sonrasında boş kalan kontenjanları değerlendirme kararı aldı. Buna göre, 2024 YKS'ye katılıp herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirme süreci işletilecek. Adaylar, ek yerleştirme için belirlenecek tarihlerde başvurularını yapabilecekler ve bu tarihler ilerleyen günlerde paylaşılacak.