YÖK'ten Eğitimde Dönüşüm: Devlet Üniversitelerinde İkinci Öğretim Dönemi Kapandı!

Üniversitelerde ikinci örğretim dönemi sona eriyor.

Eğitim 14.07.2024 20:13:00 0
YÖK
Tarih: 14.07.2024 20:15

YÖK BAŞKANI ÖZVAR'DAN İKİNCİ ÖĞRETİM AÇIKLAMASI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversitelerdeki ikinci öğretimle ilgili açıklama yaptı. Özvar, kamu üniversitelerinde ikinci öğretim programlarının kapatılacağını ifade etti. Özellikle devlet üniversitelerinde yapılan bu değişiklikten sonra öğrenciler ve adaylar, ikinci öğretime dair yeni bilgiler arayışına başladılar.

İKİNCİ ÖĞRETİM NEDİR?

Akşam saatlerinde derslerin düzenlendiği ikinci öğretim, özellikle çalışan veya çeşitli sebeplerden dolayı gündüz eğitimine katılamayan öğrencilere hitap ediyor. Daha düşük puan ile öğrenci kabul eden ve örgün eğitimden ayrı olarak harç ücreti alınan ikinci öğretim programları, üniversite hayatında alternatif bir yoldu.

İKİNCİ ÖĞRETİM KAPATILIYOR

Özvar, yapılan çalışmaların kaliteyi artırma odaklı olduğunu belirtti ve devlet üniversitelerinde ikinci öğretim programlarının kapatılacağını açıkladı. Özvar, ayrıca vakıf üniversitelerinde de benzer bir sürecin işletileceğini, buradaki ikinci öğretim programlarının istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlarla değiştirileceğini ifade etti.

İSTİHDAM ODAKLI YENİ VİZYON

YÖK olarak belirlenen yeni vizyonun istihdama duyarlılığa önem verdiğini vurgulayan Özvar, geçmişte istihdama katkı sağlamayan bölümlerin kontenjanlarının azaltıldığını söyledi. Gelecek akademik yıldan başlayarak, belirli bölümlere ikinci üniversite kapsamında yalnızca 35 yaş üstü öğrencilerin kayıt yapabileceğini duyurdu.

KONTENJANLAR DÜZENLENİYOR

Özvar'ın ifadelerine göre, yükseköğretimde bir taraftan yeni programlarla üniversitelere ek kontenjanlar sağlanırken, diğer yanda eğitim kalitesini artırmak için piyasa gereksinimlerini karşılamayan bölümlerin kontenjanları azaltıldı. Özvar, mimarlık, eczacılık, psikoloji gibi bölümler başta olmak üzere, eğitim kalitesinin yükseltilmesi için kontenjanların düşürüldüğünü açıkladı. Bu değişiklikler, ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda yapılmıştır ve öğretim elemanı sayısı, derslik kapasiteleri gibi unsurlar dikkate alındığında önemli bir adım olarak görülmektedir.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem