YÖK'ten Eğitimde Dönüşüm: Devlet Üniversitelerinde İkinci Öğretim Dönemi Kapandı!

Üniversitelerde ikinci örğretim dönemi sona eriyor.

Eğitim 14.07.2024 20:13:00 0
YÖK
Tarih: 14.07.2024 20:15 Güncelleme: 14.07.2024 20:13

YÖK BAŞKANI ÖZVAR'DAN İKİNCİ ÖĞRETİM AÇIKLAMASI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversitelerdeki ikinci öğretimle ilgili açıklama yaptı. Özvar, kamu üniversitelerinde ikinci öğretim programlarının kapatılacağını ifade etti. Özellikle devlet üniversitelerinde yapılan bu değişiklikten sonra öğrenciler ve adaylar, ikinci öğretime dair yeni bilgiler arayışına başladılar.

İKİNCİ ÖĞRETİM NEDİR?

Akşam saatlerinde derslerin düzenlendiği ikinci öğretim, özellikle çalışan veya çeşitli sebeplerden dolayı gündüz eğitimine katılamayan öğrencilere hitap ediyor. Daha düşük puan ile öğrenci kabul eden ve örgün eğitimden ayrı olarak harç ücreti alınan ikinci öğretim programları, üniversite hayatında alternatif bir yoldu.

İKİNCİ ÖĞRETİM KAPATILIYOR

Özvar, yapılan çalışmaların kaliteyi artırma odaklı olduğunu belirtti ve devlet üniversitelerinde ikinci öğretim programlarının kapatılacağını açıkladı. Özvar, ayrıca vakıf üniversitelerinde de benzer bir sürecin işletileceğini, buradaki ikinci öğretim programlarının istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlarla değiştirileceğini ifade etti.

İSTİHDAM ODAKLI YENİ VİZYON

YÖK olarak belirlenen yeni vizyonun istihdama duyarlılığa önem verdiğini vurgulayan Özvar, geçmişte istihdama katkı sağlamayan bölümlerin kontenjanlarının azaltıldığını söyledi. Gelecek akademik yıldan başlayarak, belirli bölümlere ikinci üniversite kapsamında yalnızca 35 yaş üstü öğrencilerin kayıt yapabileceğini duyurdu.

KONTENJANLAR DÜZENLENİYOR

Özvar'ın ifadelerine göre, yükseköğretimde bir taraftan yeni programlarla üniversitelere ek kontenjanlar sağlanırken, diğer yanda eğitim kalitesini artırmak için piyasa gereksinimlerini karşılamayan bölümlerin kontenjanları azaltıldı. Özvar, mimarlık, eczacılık, psikoloji gibi bölümler başta olmak üzere, eğitim kalitesinin yükseltilmesi için kontenjanların düşürüldüğünü açıkladı. Bu değişiklikler, ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda yapılmıştır ve öğretim elemanı sayısı, derslik kapasiteleri gibi unsurlar dikkate alındığında önemli bir adım olarak görülmektedir.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ