YÖK Başkanı Erol Özvar: Diploma doğrudan bir meslek kazandırmaz

Lisans eğitimi sonrası alınan diplomalarla ilgili konuşan YÖK Başkanı Erol Özvar, öğrencilere ve velililere üniversite sonrası mesleki hayatla ilgili uyarılarda bulundu.

Eğitim 24.06.2024 15:17:00 0
YÖK Başkanı Erol Özvar: Diploma doğrudan bir meslek kazandırmaz
Tarih: 24.06.2024 15:20

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ankara'da bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde "Uluslararası Kariyer Günleri" kapsamında düzenlenen "Kariyer Planlamayı Yeniden Şekillendirme: Boşlukları Kapatma" başlıklı konferansta konuştu.

Üniversite diplomalarının teoride kıymetli olduğunu söyleyen YÖK Başkanı Özvar, bu diplomaların her kapıyı açmayacağını belirtti.

Sözlerine devam eden Özvar, üniversite eğitiminin doğrudan bir meslek kazandırmayacağını da ifade ederek şu ifadeleri kullandı;

"Üniversite eğitimi doğrudan bir meslek kazandırmaz"

Diploma evet kıymetlidir ama tek başına her kapıyı açabilecek bir anahtar değildir. Bir başka ifadeyle üniversite eğitimi bir diploma sağlar ama doğrudan bir meslek kazandırmaz. Bu gerçeğin bilincinde olarak hem veliler olarak hem öğrenciler olarak hareket etmek zorundayız.

Yeni kazanımlar şart

Hangi üniversitede ve hangi bölümde okursa okusun gençler kendilerini geliştirmekten ve yeni kazanımlar elde etmekten asla vazgeçmemelidir. Teoriye dayalı öğrenmelerin yanında kendilerini geleceğe hazırlayacak uygulamalara ve ders dışı kazanımlara önem vermelidir."


Haber Kaynak : Enson Haber
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem