Yılmaz: Van Çevre Yolu seneye bitecek

Van'dan düzenlenen ‘İş Dünyası Buluşmasında’ konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Van’ın kamu yatırımları açısından en ayrıcalıklı illerden biri olduğunu ifade etti.

Van Haberleri 14.10.2023 23:03:00 0
Yılmaz: Van Çevre Yolu seneye bitecek
Tarih: 14.10.2023 23:06 Güncelleme: 15.10.2023 03:21

Van'dan düzenlenen ‘İş Dünyası Buluşmasında’ konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Van’ın kamu yatırımları açısından en ayrıcalıklı illerden biri olduğunu ifade ederek, bunun önemli bir değer olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Van Çevre Yolu’nun önümüzdeki yıl biteceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Van İş Dünyası Buluşması kapsamında Van Valisi Ozan Balcı, Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Zahir Soğanda, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Vali Yardımcısı Ahmet Tozlu, Van TSO Başkanı Necdet Takva, ilçe belediye başkanları, meslek odaları başkanları ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

"ÇEVRE YOLU İNŞALLAH SENEYE BİTECEK"

Van İş Dünyası Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Altyapıyla ilgili çok önemli gelişmeler sağlandı. Bugün Van'ın yolları, çevre yolu da inşallah seneye bitecek. Yolları daha farklı bir noktaya geldik. Şehir altyapıları daha farklı noktaya geldi. Biyolojik arıtma tesislerinde elektrik üretilen katı atık depolama tesislerine varıncaya kadar yeni projeler de gündemde elbette. Enerji, jeotermal, güneş çeşitli yeni fikirler, yeni projeler de var önümüzde. Bir taraftan da sanayide önemli gelişmeler var. İki tane organize sanayi bölgemiz var. Van'daki merkezde dokuz bini aşkın insanımız aş, iş sahibi. Yine hayvancılık bölgemizin en temel sektörü. Tarım sektörü, gıda sektörü stratejik bir sektör olup bunun içinde hayvancılık özel bir konuma sahip" dedi.

“GERİLİMİ TIRMANDIRANLAR VE TEK YÖNLÜ YAKLAŞANLAR VAR”

Toplantıda İsrail Filistin arasında yaşanan gerginliğe değinen Yılmaz, "Bölgemizde maalesef birtakım gerilimler yaşıyoruz. Bazı endişe verici hadiseler yaşıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha üzüntülerimizi belirtmek isterim. Özellikle Filistinli kardeşlerimizle ilgili yaşananlar, işgal edilmiş bölgelerdeki hadiseler, son derece üzüntü verici. Bunun da en kısa sürede ortadan kalkmasını temenni ediyorum. Bir taraftan bu gerilime ateş ve benzinle yaklaşanlar, gerilimi tırmandıranlar ve tek yönlü yaklaşanlar var. Bir taraftan da bölgenin en tecrübeli ve dirayetli lideri olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın basiretli bir yaklaşımı var. Gerilimi düşürmeye ve insani olarak o hadiseye bakmaya dönük diplomasinin yine tüm kanallarını devreye sokarak barış, huzur sağlamaya dönük bir yaklaşımı var. İnşallah bu galip gelecektir. Uzun vadedeyse buradaki sorunun çözümü çok açık ve nettir. İsrail'in 1967 yılı sınırlarına çekilmesi, iki devletli bir yapının oluşması, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'nin kendi ayakları üstünde durur bir şekilde hayata geçmesi, bu işin köklü çözümüdür" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Van'da yapılan yatırımlara da değinen Yılmaz, bu kamu yatırımlarının bundan sonra da devam edeceğini belirterek, ancak özel sektörün de bu yatırımlarda rol almasının şehrin kalkınmasında önemli olacağının altını çizdi.

Van Valisi Ozan Balcı ise, iş insanlarının şehrin geleceğe hazırlanmasında önemli bir rol oynadığını belirterek, ”İş adamlarımız şehrimizin gelecek kuşaklara hazırlanması da çok anlamlı, önemli rolü olan insanlar. Şehrimizin, ülkemizin üretimine katkı sağlıyorlar. Onlarla beraber Van’ımızı gelecek kuşaklara hazırlamaya çalışıyoruz. İnşallah hayırlı güzel bir toplantı olur” dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi
Anahtar Kelimeler: Yılmaz: Çevre seneye bitecek
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ