Yılmaz Güney'in ailesinin dava açmaya hazırlandığı Farah Zeynep Abdullah'tan çok konuşulacak "hakim" göndermesi

Farah Zeynep Abdullah ise dava haberini duyunca, X hesabından yaptığı paylaşımda, 1974'te Yılmaz Güney'in bir hakimi silahla öldürmesine atıfta bulunarak "Hakimi vurmak yok ama" ifadelerini kullandı.

Magazin 15.09.2023 00:44:00 0
Yılmaz Güney
Tarih: 15.09.2023 00:47 Güncelleme: 15.09.2023 00:44

Yazar Murathan Mungan'ın Yılmaz Güney ile ilgili paylaşımına, "Sinemamızın en iyi kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan erkeği" yorumunu yapan Farah Zeynep Abdullah'a, Güney'in ailesi dava açmaya hazırlanıyor. Abdullah ise dava haberini duyunca, X hesabından yaptığı paylaşımda, 1974'te Yılmaz Güney'in bir hakimi silahla öldürmesine atıfta bulunarak "Hakimi vurmak yok ama" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Yılmaz Güney'le ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle, Güney'in ailesi tarafından dava edilen oyuncu Farah Zeynep Abdullah, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Hakimi vurmak yok ama" dedi.

"HAKİMİ VURMAK YOK AMA"
Farah Zeynep Abdullah, yazar Murathan Mungan'ın Yılmaz Güney'in 39. ölüm yıl dönümüyle ilgili yazdığı bir yazıya verdiği cevapla çok konuşulmuştu. Güney'in ailesi, Yılmaz Güney için "Sinemamızın en iyi kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan erkeği" ifadesini kullanan Abdullah'a dava açma kararı almıştı. Dava haberini duyan Farah Zeynep Abdullah, eski ismi Twitter olan X hesabından yaptığı paylaşımda "Ok. Hakimi vurmak yok ama" ifadelerini kullandı.

Yılmaz Güney'in ailesinin dava açmaya hazırlandığı Farah Zeynep Abdullah'tan çok konuşulacak 'hakim' göndermesi

GÜNEY'İN AİLESİ DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR
Güney'in ailesi Farah Zeynep Abdullah'ın önceki paylaşımıyla ilgili, "Şiddetin ve kötülüğün gerçek sahiplerine söz yükseltemediğini anladığımızı ve gördüğümüzü belirtiyor, Yılmaz Güney'i şiddet sembolü olarak gören her anlayışın karşısında olacağımızı yineliyoruz" açıklamasını yapıp dava açma kararı almıştı.

Yılmaz Güney'in ailesinin dava açmaya hazırlandığı Farah Zeynep Abdullah'tan çok konuşulacak 'hakim' göndermesiYılmaz Güney ve kardeşi

NE OLMUŞTU?
Kanal D ekranlarında yayınlanan Dilek Taşı dizisindeki "Yılmaz" rolünün ekrana gelmesiyle Yılmaz Güney de gündem oldu. Dizideki karakterin Güney'e benzetilmesinin ardından ölüm yıl dönümünde de unutulmadı. Yılmaz Güney'in ölüm yıl dönümü vesilesiyle yazar Murathan Mungan sosyal medya hesabından "Yılmaz Güney'in ölümünün 37. yılı. İyi bir yönetmen, iyi bir oyuncu, iyi bir senarist olmasının yanı sıra sinemamızın en iyi yürüyen erkeğiydi. Bir daha kimse onun gibi boynunu hafifçe yana kırarak hüzünle bakarken içimizin en ücra yerine dokunamadı" dedi. Mungan'ın paylaşımına yanıt veren Farah Zeynep Abdullah, "Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği ve kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim" ifadelerini kullandı.

YILMAZ GÜNEY, HAKİM SEFA MUTLU'YU ÖLDÜRMÜŞTÜ
Yılmaz Güney, "1974 Genel Affı" sonucu 20 Mayıs 1974'te serbest kalmış ve 4 ay sonra, 13 Eylül 1974'te "Endişe" filminin çekimleri için bulunduğu Adana Yumurtalık'taki gazinoda Hâkim Sefa Mutlu'yu yakın mesafeden kafasına kurşun sıkarak öldürmüş ve hapis cezası almıştı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ