Yıllar sonra evlatlık olduğunu öğrenip yollara düştü

Yıllar sonra evlatlık olduğunu öğrenip yollara düştü

Genel 13.10.2022 10:30:58 0
Yıllar sonra evlatlık olduğunu öğrenip yollara düştü
Tarih: 13.10.2022 10:30 Güncelleme: 13.10.2022 10:30
Malatya’da yaşayan 6 çocuk annesi Kader Aslan, yıllar sonra evlatlık verildiğini öğrenince gerçek ailesini bulmak için yollara düştü.
Battalgazi ilçesinde yaşayan Kader Aslan, yıllar sonra öğrendiği gerçekle adeta hayatının şokunu yaşadı. Biyolojik babası tarafından 6 aylıkken yetiştirme yurduna teslim edildiğini 15 yaşlarında evdeki evrakları tasnif ederken öğrenen Kader Aslan, o gün bugündür gerçek ailesine kavuşmak için mücadele veriyor.

“Adıyaman’a kadar gittim”
Gerçek ailesine kavuşmak için bir süredir uğraş verdiğini kaydeden Kader Aslan (42), “15 yaşlarındayken evlat edindiğimi öğrendim. O günden bu zamana kadar ailemi aradım fakat bulamadım. Ailemi bulmak için Adıyaman Nüfus Müdürlüğüne de gittim, oradan elime bir belge verildi. Kendi çabamla bir şeyler yapmaya çalıştım ama bir sonuca ulaşamadım. Yetkililerden bana yardım etmelerini istiyorum” dedi.

“Kimseden beklentim yok”
Evdeki evrakları tasnif ederken evlatlık belgesine ulaştığını ifade eden Aslan, “15 yaşındayken annem evdeki evrakları getirdi evin vergisini yatırmak için. Ben de evrakları incelediğimde bir belgede ’evlat edinme belgesi’ yazısını gördüm. Sonra evrakı sakladım, gece okuyunca evlat edindiğimi öğrendim. Annem evlat edinildiğimi hiç hissettirmedi. Annemi de 3 yıl önce alzaymır hastalığından kaybettim. Ailem var ama yine de neler olduğunu öğrenmek istiyorum. Kimseden bir beklentim yok. Kardeşlerim var mı yok mu öğrenmek istiyorum. Ailemi bulmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Neden evlatlık verildim”
Evlatlık verildiği ailenin de hayatını kaybetmesiyle tamamen yalnız kaldığını belirten Aslan, “Evlatlık olduğumu öğrendiğimde bir burukluk hissettim ama annem olsun, akrabalarım olsun bana evlatlık olduğumu hiçbir şekilde hissettirmedi. Evlatlık verildiğim ailedeki babam üç yaşındayken vefat etti. Alzaymır hastası olan annem de üç yıl önce hayatını kaybetti. Tamamen yalnız kaldım. Öğrenmek istiyorum. Belki bütün kardeşlerim bir arada büyüdü, ben neden ayrı büyüdüm? Belki böyle bir aileye düşmez de başka bir ortamda olabilirdim. Neden evlatlık verildim, öğrenmek istiyorum. Adıyaman doğumlu olduğum için Adıyaman’a da gittim ama bir sonuca ulaşamadım” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ