Yıldız: Van'da bazı okulların açılamaması üzücü

Van'a Vefa Platformu Başkanı Osman Yıldız, eğitim-öğretim yılının başlamasına rağmen bazı okulların inşaatlarının tamamlanamadığını ya da geçici kabullerinin yapılamaması dolayısıyla hizmete giremediğini dile getirdi.

Van Haberleri 12.09.2023 15:42:00 0
Yıldız: Van
Tarih: 12.09.2023 15:45 Güncelleme: 12.09.2023 16:51

Van'a Vefa Platformu Başkanı Osman Yıldız, Van'da eğitim-öğretim yılının başladığını, ancak buna rağmen bazı okulların inşaatlarının tamamlanamadığını, bazılarının da bitmesine rağmen geçici kabullerinin yapılamaması dolayısıyla hizmete giremediğini dile getirdi. Yıldız, kırtasiye masraflarının ise velilerin belini büktüğünü ifade etti.

2023-2024 Eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle hem teşekkür, hem de sitem dolu bir açıklama yapan Van'a Vefa Platformu Başkanı Osman Yıldız, önceki yıllarda pandemiden dolayı, bu yıl ise 11 kenti etkileyen büyük depremlerin eğitim-öğretim sürecini olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.

Yeni eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın almış olduğu eğitim kalitesini artıracak ve özellikle okullarda öğrencinin artık keyfi ve işgüzarlıktan kaynaklı başarısızlığının önüne geçmek için yapılan değişikliklerin yerinde olduğunu belirten Yıldız, bu kuralların öğrencinin sorumluluğunun bilincinde olmasını sağlayacağını söyledi.

"OKUL MASRAFLARI VATANDAŞI OLUMSUZ ETKİLİYOR"

Kendilerini ziyarete gelenlerin okul masraflarından dert yakındığını anlatan Yıldız, "Ziyaretimize gelen aileler ve vatandaşlarımızla yapılan istişareler sonucunda ne yazık ki insanların alım gücünün düşmesi ve kırtasiye malzemeleri ile okul formalarındaki astronomik fiyat artışlarından ötürü öğrencileri için yaptıkları okul masraflarında çok ciddi bir şekilde zorlandıklarını gördük. Özellikle birçok okulda tam gün eğitim alan öğrencilerin öğlen yemeği ihtiyacını karşılayamadığını gördük bu durumun ivedilikle yetkili kurum tarafından çözüme kavuşturulmasını beklemekteyiz. Van'a Vefa Platformu olarak önerimiz her ilçemizde bulunan yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla belirlenen okulların müdürleriyle öğrencilerin bu çok önemli ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Eğitimde Türkiye başarı ortalamasına baktığımızda ne yazık ki yıllardır eğitimdeki başarısızlık sanki Van'ımızın kaderiymiş gibi her yıl ülke ortalamasının son sıralarında olmanın ezikliğini ve utancını yaşayan vatandaşımızı bu durumdan kurtarmak için yetkili kurumun bu yıl için hazırladığı bir yol haritası olacak mı onu çok merak ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"BAZI OKULLAR AÇILAMADI"

Yıldız, kentte bazı okulların tamamlanamadığı için hizmete açılamadığını, bu yüzden çok sayıda öğrencinin mağdur olduğunu belirterek, "Ne yazık ki gördüğümüz bir diğer problem de birçok okulun ya inşaat tadilatı ya da tamamen yıkılarak yenisinin yapılmasından kaynaklı sıkıntılar. Özellikle merkez ilçelerimizde bulunan birçok okul sınıflarında halen 50 öğrencinin üzerinde eğitim verilmeye çalışıldığını görüyoruz durum bu kadar kötüyken birçok okulun aynı anda tadilat nedeniyle kapatılması ve öğrencilerinin bu kadar yoğun olan sınıflara dağıtılması aslında kurum amirlerinin ne kadar vizyonsuz ve işgüzar olduğunun açık örneğidir bu yanlış stratejinin sorumluluğu da bu duruma onay veren kişinindir. Yaşanan bu durumun en açık örneği de 3 derslik bir  Anasınıfı olan okula 300 öğrenci yerleştirilmeye çalışılmasıdır. Temennimiz İlimizde eğitim-öğretim sürecinde yaşanan bunlar gibi onlarca problemin en kısa sürede çözüme kavuşturularak başarı sıralamasında Van'ımızın hak ettiği seviyeye çıkartılması bu iyi dilek temennimle başta geleceğimiz yarınlarımız olan evlatlarımızın eğitmenlerine ve öğrencilerimize kazasız belasız başarılarla dolu bir eğitim yılı diliyorum" açıklamasını yaptı.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem