Yılda 3 bin 950 ton üretimin yapıldığı tesislerde alabalık sağımı

Yılda 3 bin 950 ton üretimin yapıldığı tesislerde alabalık sağımı

Van Haberleri 5.01.2023 14:29:00 0
Yılda 3 bin 950 ton üretimin yapıldığı tesislerde alabalık sağımı
Tarih: 05.01.2023 14:29 Güncelleme: 05.01.2023 18:53

Van’da yıllık yaklaşık 3 bin 950 ton üretimin yapıldığı tesislerde, yavru alabalık üretimi için sağım işlemi yapılıyor.
Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Değirmendüzü Mahallesi’ndeki alabalık çiftliğine giden Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekiplerince alabalık sağımı gerçekleştirildi. Gürpınar, Çatak, Erciş, Muradiye ve Bahçesaray ilçelerindeki akarsulara ve barajlara kurulan alabalık üretim tesislerde yıllık yaklaşık 3 bin 950 ton alabalık, 30 milyon da alabalık yavrusu üretiliyor. Sahada çalışma yürüten Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, sürekli tesisleri denetliyor. Sahada üreticilerin eksiklerini gidermelerine yardımcı olan ekipler, diğer taraftan balık yetiştiriciliği ve hastalık konusunda bilgilendirme çalışmaları da yürütüyor.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir, kentteki 38 işletmenin 22’sinde yavru alabalığı yetiştiriciliği yapıldığını, 14’ünün sadece kendi üretimi için yavru alabalığı yetiştiriciliği yaptığını, 8’inin ise hem kendi üretimini hem de dışarıya satış yaptığını belirtti. Van’da 4 alabalık işletmesinin de şu an kuruluş aşamasında olduğunu ifade eden Şube Müdürü Demir, “Bunların toplam kapasitesi 600 ton ve yaklaşık 43 milyon adet yavrudur. Bu işletmeler de faaliyete geçtikten sonra ilimizde toplam 42 işletme mevcut olacaktır. Bunların toplam kapasitesi yaklaşık 4 bin 550 ton alabalık yetiştiriciliği ve yaklaşık 73 milyon adet de yavru alabalık üretimi şeklinde olacaktır. İlimizde mevsimsel şartlara, sıcaklığa göre aralık, ocak ve şubat aylarında alabalık sağımları yapılmaktadır” dedi.

“Anaç balıklardan güzel verim elde ediyoruz”
Sağım yapılacak balıkları bir ay öncesinde özel bölümlere aldıklarını ve ay sonunda özenle sağımı gerçekleştirildiğini dile getiren işletme sahibi Reşit Yılmaz ise “Alabalık sağımı bizim için önemli. Yıl boyunca bugünü bekliyoruz. Sağım yapmaya başladık. Anaç balıklardan güzel verim elde ediyoruz. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de bize yardımcı oluyor. Tesisimizde balığı tadanlar daha sonra tekrar gelmeye başlıyorlar. Çevre illerden misafirlerimiz geliyor ve balığımızı çok beğeniyorlar” diye konuştu.
İşletme sahibi Yılmaz, balıkların kilosunu toptan 70 lira, perakende ise 80 liradan satışa sunduklarını kaydetti.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

Elazığlı boksöre milli davet


Van Spor

7’den 70’e Cumhuriyet coşkusu: Bayram onuruna kulaç attılar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ