Yetiştiricilere destekler anlatıldı

Yetiştiricilere destekler anlatıldı

Ekonomi 7.12.2022 15:12:59 0
Yetiştiricilere destekler anlatıldı
Tarih: 07.12.2022 15:12 Güncelleme: 07.12.2022 15:12
Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından yetiştiricilere yönelik hayvancılık projeleri desteklemeleri ve TARSİM sigortaları ile ilgili sunum bilgilendirme toplantısı yapıldı. Program da çobanlık kursunu başarılı bitiren çobanlara sertifika ve plaket verildi.
Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve çok sayıda yetiştiriciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, yetiştiricilere destek verilmesinin önemini anlattı. Akın, "Üretmemiz lazım, üretene sahip çıkmamız lazım, destek olmamız lazım. Burada Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz yayladaki sondaj çalışmalarından dolayı. Tarım Bakanlığımız yüzde100 ve yüzde 150 yeni destekleri artırdı. Cumhurbaşkanımız Malatya’ya geldiği zaman biz 16 tane problemimizi direk cumhurbaşkanımıza verme fırsatımız oldu. Bu problemlerin içinde özelikle kadın yetiştiricilerimize sosyal güvencenin sağlanması noktasındaki talebimizi de ilettik. Çünkü bir çoban dahil bir çobana kız vermiyor sosyal güvencesi olmadığı için bundan dolayı yetiricilerimiz kırsalı terk etmek zorunda kalıyor" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise tarım ve hayvancılık artık stratejik bir hal aldığını ifade ederek,” Özelikle günümüz dünyasında ve pandeminde sonraki süreçte gıda ile ilgili sorunlar yaşandı şuanda da yaşanmaya devam ediyor. Türkiye coğrafyası kendi kendine yeten bir coğrafyadır. Bazen işe ilgisi kalmamız, ekilemeyen topraklarımız ihmal edilmiş meyve bahçelerimiz ve hayvancılığımız bizi de gıda krizi ile karşı karşıya getirdi. Pandemiden sonra özelikle şehirden kırsala dönüşlerle ilgili ve bizler ve bakanlığı alt yapı tedbirleri ile ilgili tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza hizmet etme noktasında büyük katkılar gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Vali Hulusi Şahin ise yaptığı konuşmada, tarımın öneminin ikinci plana itildiği diğer bazı sektörlerin öne geçtiği gibi bir algı oluştuğunu belirterek, ”Reel sektör bizim en temel geçim kaynaklarımızdan bir tanesidir. Fakat arada geçen yüzlerce yıl içerisinde sanki tarımın öneminin ikinci plana itildiği diğer bazı sektörlerin öne geçtiği gibi bir algı oluştu ta ki son birkaç yıl içerisinde yaşadığımız büyük krizlere kadar. Hem pandemi ve arkasında gelen Ukrayna krizi ile beraber gıdanın ne kadar kritik bir konu olduğu herkes tarafında anlaşıldı. Bazen paranız olsa dahil paranızla size yiyecek ve gıda vermeyebilirler biz bunları yaşadık bunda dolayı mutlaka tarıma ve hayvancılığa önem vermemiz lazım" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardında Yetiştiricilere yönelik Hayvancılık projeleri desteklemeleri ve TARSİM sigortaları ile ilgili sunum bilgilendirme toplantısı yapıldı. Çobanlık kursunu başarılı bitiren çobanlara sertifika ve plaket verildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ