Yeşilyurt’ta YKS’de ilk 2 bine giren öğrencilere ödül

Yeşilyurt’ta YKS’de ilk 2 bine giren öğrencilere ödül

Eğitim 12.09.2025 15:02:57 0
Yeşilyurt’ta YKS’de ilk 2 bine giren öğrencilere ödül
Tarih: 12.09.2025 15:02 Güncelleme: 12.09.2025 15:02
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nda Türkiye sıralamasında ilk 2 bin içerisine girerek "Eğitime Destek" projesinden yararlanmaya hak kazanan öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi.
Yeşilyurt Belediyesi tarafından eğitim hizmetleri kapsamında hayata geçirilen "Eğitime Destek" projesi başvuruları 10 Eylül’de sona erdi. Yapılan değerlendirme sonucunda belirlenen kriterlere uygunluk sağlayan 31 öğrenci para ödülü almaya hak kazandı. Belediye, YKS’de ilk 1000’e giren öğrencilere 10 bin TL, 1000 ile 2000 arasında yer alan öğrencilere ise 5 bin TL nakdi destek sağlayacak.
Başkanlık makamında öğrenciler ve ailelerini ağırlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, gençleri başarılarından dolayı tebrik ederek, "Sizler bu şehrin gururusunuz. Çalışkanlığınız ve azminizle sadece ailenizi değil, tüm Malatyalıları mutlu ettiniz. Gelecekte ülkemize ve şehrimize önemli katkılar sağlayacağınıza inanıyorum" dedi.
Gençlerin başarılarıyla büyük bir gurur yaşadıklarını dile getiren Başkan Geçit, "Ortaya koyduğunuz emek, sabır ve gayret bizlere geleceğe dair umut veriyor. Deprem felaketlerinin ardından eğitimin yeniden normalleşmesi ve çıtanın yükselmesi de ayrıca anlamlıdır. Sizler bu ülkenin yarınlarını şekillendirecek gençlersiniz" ifadelerini kullandı.
Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Geçit, üniversite sürecinde disiplinli ve istikrarlı çalışmanın önemine dikkat çekti. Yurt dışında yaşama hayallerine karşı uyarılarda bulunan Başkan Geçit, "Kendi ülkenizde birinci sınıf vatandaşsınız. Nerede olursanız olun ülkenizi asla terk etmeyin, anne babalarınıza ve doğduğunuz yerlere hizmet edin" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ