Yeşilyurt’ta YKS’de ilk 2 bine giren öğrencilere ödül

Yeşilyurt’ta YKS’de ilk 2 bine giren öğrencilere ödül

Eğitim 12.09.2025 15:02:57 0
Yeşilyurt’ta YKS’de ilk 2 bine giren öğrencilere ödül
Tarih: 12.09.2025 15:02 Güncelleme: 12.09.2025 15:02
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nda Türkiye sıralamasında ilk 2 bin içerisine girerek "Eğitime Destek" projesinden yararlanmaya hak kazanan öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi.
Yeşilyurt Belediyesi tarafından eğitim hizmetleri kapsamında hayata geçirilen "Eğitime Destek" projesi başvuruları 10 Eylül’de sona erdi. Yapılan değerlendirme sonucunda belirlenen kriterlere uygunluk sağlayan 31 öğrenci para ödülü almaya hak kazandı. Belediye, YKS’de ilk 1000’e giren öğrencilere 10 bin TL, 1000 ile 2000 arasında yer alan öğrencilere ise 5 bin TL nakdi destek sağlayacak.
Başkanlık makamında öğrenciler ve ailelerini ağırlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, gençleri başarılarından dolayı tebrik ederek, "Sizler bu şehrin gururusunuz. Çalışkanlığınız ve azminizle sadece ailenizi değil, tüm Malatyalıları mutlu ettiniz. Gelecekte ülkemize ve şehrimize önemli katkılar sağlayacağınıza inanıyorum" dedi.
Gençlerin başarılarıyla büyük bir gurur yaşadıklarını dile getiren Başkan Geçit, "Ortaya koyduğunuz emek, sabır ve gayret bizlere geleceğe dair umut veriyor. Deprem felaketlerinin ardından eğitimin yeniden normalleşmesi ve çıtanın yükselmesi de ayrıca anlamlıdır. Sizler bu ülkenin yarınlarını şekillendirecek gençlersiniz" ifadelerini kullandı.
Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Geçit, üniversite sürecinde disiplinli ve istikrarlı çalışmanın önemine dikkat çekti. Yurt dışında yaşama hayallerine karşı uyarılarda bulunan Başkan Geçit, "Kendi ülkenizde birinci sınıf vatandaşsınız. Nerede olursanız olun ülkenizi asla terk etmeyin, anne babalarınıza ve doğduğunuz yerlere hizmet edin" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ