Yeşilyurt’ta sanatsal ve kültürel faaliyetler sürüyor

Yeşilyurt’ta sanatsal ve kültürel faaliyetler sürüyor

Kültür Sanat 14.12.2023 11:36:52 0
Yeşilyurt’ta sanatsal ve kültürel faaliyetler sürüyor
Tarih: 14.12.2023 11:36 Güncelleme: 14.12.2023 11:36
Yeşilyurt Belediyesinin ilçenin farklı mahallelerinde hizmete sunduğu Yeşilkonaklar, Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezlerindeki Kuranı-Kerim, biçki, dikiş, nakış, giyim, el sanatları ve takı tasarım kurslarının yanı sıra Erdem Okulları yoğun talep görüyor. Farklı alanlarda açılan kurslar ve eğitim çalışmalarına katılan kursiyerler, depremin getirdiği psikolojik ortamdan uzaklaşıp hem sosyalleşiyor hem de yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalıyor.
6 Şubat 2023 tarihindeki büyük depremlerin ardından Malatya’nın bir yandan inşa, ihya ve imar sürecine tüm imkanlarıyla katkı sunarken diğer taraftan hayatın normalleşmesi amacıyla kültürel ve sanatsal faaliyetlerine hız veren Yeşilyurt Belediyesine ait kültür, sanat ve gençlik merkezlerinde verilen eğitimler deprem travmasının atlatılmasında önemli bir rol oynamaya başladı.
Yeşilyurt Belediyesine ait Yeşilkonakların yanı sıra Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezlerinde açılan el sanatları ve meslek edindirme kurslarının yanı sıra ahlaklı, donanımlı ve bilgili bir nesil inşa etmek amacıyla faaliyete sunulan Erdem Okulundaki doluluk oranı her geçen gün artıyor.
Yaşanan deprem felaketleri nedeniyle evlerini ve mahalle ortamlarını kaybeden kadınlar biçki, dikiş, nakış, giyim, el sanatları ve takı tasarım kurslarında hem psikolojik olarak rahatlıyor hem de meslek sahibi olup ev bütçelerine katkı sunuyorlar. Alanında deneyimli usta öğreticilerin gözetiminde aldıkları eğitimler sayesinde el becerilerini geliştiren kadınlar, sosyal hayata daha hızlı adapte oluyorlar. El sanatları atölyelerinde gerçekleşen biçki, dikiş, nakış, ev tekstili ve giyim kurslarına yoğun ilgi gösteren kadınlar hayal güçlerini kullanarak eşsiz el yapımı ürünler ortaya çıkartıyorlar.
Kursiyerlerin manevi hayatını zenginleştiren Kuran-ı Kerim kursları da yoğun ilgi görürken, 4 ile 6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik açılan Erdem Okullarında ise temel dini ve ahlaki eğitimlerinin yanı sıra farklı alanlarda eğitimler veriliyor.
Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezini ziyaret ederek kursiyerlerin çalışmalarını inceleyip, yetkililerden bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 7’den 70’e tüm vatandaşları depremin olumsuz etkilerinden uzaklaştırmak için her alanda hizmet ürettiklerini söyledi.
Yeşilyurt Belediyesine ait eğitim merkezlerinde açılan kurslara gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün bünyesindeki Yeşilkonaklarımız, Kültür ve Sanat Merkezlerimiz, Kitap Kafelerimiz ve Bilgi Evlerimize yoğun bir talep var. Meslek edindirme kurslarımız, Erdem Okullarımız ve kitap okuma alanlarımızda 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın hayat kalitelerini artıracak faaliyetlerde bulunuyoruz.6 Şubat’ta yaşadığımız depremin bıraktığı izleri bu tür kültürel, sanatsal ve eğitim hizmetleriyle silmeye çalışıyoruz. Eğitim merkezlerimizi daha verimli hale getirip katılımcı sayısını artırmak içinde elimizden geleni yapıyoruz. Yoğun talep gören merkezlerimiz arasında yer alıp, 10 farklı alanda açtığımız kursa ev sahipliği yapan Esma Biltaci Kültür Merkezimizi ziyaret ederek kursiyerlerimizin yaptığı ürünleri ve çalışmalarını yerinde inceledik, çocuklarımızın eğitimlerini takip edip onlara hediyeler dağıttık. Çocuklarımız bizim her şeyimiz, gözümüzün nurları, onların hayata en güzel şekilde hazırlanmaları için, temel dini ve ahlaki ders müfredatına sahip Erdem Okullarımızda her açıdan faydalı ve güzel eğitim hizmetleri sunuyoruz. Kuranı Kerim kursumuza katılan kadınlarımızın çaba ve gayretlerini takdirle karşılıyoruz. El sanatları kursumuza katılan kadınlarımızın hünerli ellerinden çıkan farklı tasarımlı ürünlerin hepsi ayrı bir değerdir. İlçemizin farklı noktalarında hizmete sunduğumuz eğitim ve kültür merkezlerimizdeki doluluk oranının her geçen yükselmesi, şehrimizin kültürel ve sosyal yönden ihya ve inşasına da ayrı bir güç katmaktadır. Halk Eğitim Merkezimiz ve Diyanetle ortaklaşa yaptığımız kurslarımız, ders takviyelerimiz ve kültürel faaliyetlerimizle hemşehrilerimizin sosyal hayatlarını zenginleştirip, deprem travmasının atlatılması noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Kültürel ve sanatsal kurslarımızla şehrimizin normalleşme sürecine de katkı sunmuş oluyoruz. 7’den 70’e çok sayıda vatandaşımız eğitim faaliyetlerine katılarak bir araya geliyorlar, sosyalleşiyorlar ve depremin getirdiği psikolojik ortamlardan uzaklaşmaya çalışıyorlar. Kurslarımızdan faydalanan tüm vatandaşlarımıza başarılar diliyorum. Tüm hemşehrilerimizi açtığımız kurslara davet ediyorum” diye konuştu.
Başkan Çınar, yoğun talep gören Bostanbaşı Kültür ve Sanat Merkezi, Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi ile Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezinin makina, bilgisayar ve laboratuvar ortamını baştan aşağıya modernize ederek, hizmet kalitesini artırdıklarını sözlerine ekledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ