Yeşilyurt’ta köy evleri teslime hazırlanıyor

Yeşilyurt’ta köy evleri teslime hazırlanıyor

Politika 5.12.2023 12:08:27 0
Yeşilyurt’ta köy evleri teslime hazırlanıyor
Tarih: 05.12.2023 12:08 Güncelleme: 05.12.2023 12:08
Kuşdoğan Mahallesinde yapımı devam eden Köy Evlerini inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ilk etapta yer alan 30 konutun 2024 yılının ilk ayları içerisinde hak sahiplerine teslim edilmeye başlanacağını söyledi.
6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı TOKİ tarafından Kuşdoğan Mahallesinde depremden etkilenen vatandaşlara tahsis edilmek üzere yapımına başlanan 30 Köy Evinin yapımında sona yaklaşıldı.
Yeşilyurt İlçesindeki Afet Konutları ile Köy Evlerinin inşaatlarını yakından takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kuşdoğan Mahallesine giderek buradaki şantiye alanında incelemelerde bulunup konutların son durumu hakkında şantiyedeki yetkililerden bilgiler aldı.
Kuşdoğan mahallesinin yeni yatırımlarla daha güzel bir görüntüye kavuşacağını söyleyen Kuşdoğan Mahalle Muhtarı İsmail Hırçıl, “Belediye Başkanımıza ziyaretleri ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Burada ilk etapta bulunan 30 konutumuzun kaba inşaatları bitmek üzere, çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.2-3 ay içerisinde konutlarımızın tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, Kuşdoğan Mahallesinin yeni Köy Evleriyle birlikte daha modern ve güzel bir yaşam alanına dönüşeceğini söyledi.
Yeşilyurt’un kırsal yaşam alanlarındaki Köy Evlerinin yapımına tüm imkânlarıyla katkı sunduklarını ifade eden Başkan Çınar, “ Kuşdoğan’daki Köy Evlerimizin yapımı planlandığı gibi, hiçbir aksama olmadan ilerliyor. Bizlerde sık sık şantiye alanını ziyaret ederek hem bilgi alıyoruz hem de destek verebileceğimiz alanlarda ekiplerimizi seferber ediyoruz. Buradaki ilk etapta yer alan 30 konutumuzun yapımında sona yaklaşıldı, kaba inşaatların büyük bir kısmı tamamlandı. Çatılar bitti, duvarlar yapıldı, iç tesisatların yapımı sürüyor, iç ve dış imalatların tamamlanmasından sonra yapılacak çevre düzenlemesi ve alan yenilenmesinden sonra buradaki evler hak sahiplerine teslim edilmeye başlanacak. 2024 yılının Şubat Ayına doğru teslim edilecek olan ilk etaptaki 30 konutun ardından yine bu bölgede ikinci etap konutların yapımı da hız kazanacak. Kuşdoğan mahallemizdeki ailelerimizi sağlam, güvenilir ve depreme dayanıklı konutlara taşıyarak bu bölgedeki konut sorununa kökten çözüm getirmiş olacağız. Vatandaşlarımızı sıcak ve güvenilir konutlara taşımak için bizlerde her türlü desteği veriyoruz. Afet konutları ile Köy Evleri gibi önemli yatırımların ilçemize kazandırılması noktasında desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, Milletvekillerimize, Valiliğimize, TOKİ Genel Müdürlüğümüze, Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüze, kurum ve kuruluşlara, mühendislerimize ve saha çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Deprem yaralarını el birliğiyle sarıyoruz, birlikte iyileşiyoruz. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ