Yeşilyurt’ta ‘iyilik makası’ projesiyle çocukların yüzü gülüyor

Yeşilyurt’ta ‘iyilik makası’ projesiyle çocukların yüzü gülüyor

Genel 26.07.2023 15:03:44 0
Yeşilyurt’ta ‘iyilik makası’ projesiyle çocukların yüzü gülüyor
Tarih: 26.07.2023 15:03 Güncelleme: 26.07.2023 15:03
Çocukları deprem travmasından uzak tutup geleceğe daha güvenle ve umutla bakmalarını sağlayacak sosyal sorumluluk projelerine ağırlık veren Yeşilyurt Belediyesi, ‘İyilik Makası’ adı altında başlattığı yeni projesiyle çocukların hayatına renk katmaya başladı. Sütlüce Mahallesinde gerçekleşen ilk etkinlikte yarışmalar düzenlendi, hediyeler dağıtıldı, çocuklar keyifli ve neşeli anlar yaşadı.
Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu ‘Gönül Belediyeciliği’ hizmetlerinin Yeşilyurt İlçesinde daha geniş kesimlere ulaşmasını sağlayan Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘İyilik Makası’ Projesi, depremzede çocukların hayata daha umutla ve güvenle bakmasını hedefliyor.
Sütlüce Mahallesinde gerçekleşen ilk etkinlik yoğun bir ilgi altında gerçekleşti. Çalınan hareketli şarkılarla birlikte keyifli ve renkli bir atmosferin hâkim olduğu etkinlik alanında ilk olarak bay ve bayan kuaförler kendileri ayrılan özel bir bölümde çocukların saçlarını kesip, saç bakımlarını yaptılar.
Saç kesimleri sırasında neşeli anlar yaşayan çocuklar daha sonra çalınan şarkılara hep birlikte eşlik edip oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendiler. Düzenlenen farklı aktivitelere katılıp güzel bir gün yaşayan çocuklara, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Nogay ve Sütlüce Mahalle Muhtarı Mehmet Kılıç tarafından ‘İyilik Makası’ Projesi çerçevesinde hazırlanan hediyeler dağıtıldı.
Düzenlenen etkinliklerden dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunan Sütlüce Mahalle Muhtarı Mehmet Kılıç, “Sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veren Yeşilyurt Belediyemize mahallemizde düzenlediği bu güzel programdan dolayı teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’ın şahsında tüm çalışanların ellerine sağlık, Allah hepinizden razı olsun. Çocuklarımız güzel bir gün yaşadılar.” diye konuştu.
Çocukları deprem travmasından uzak kalmalarını sağlayacak hizmetlerine ‘İyilik Makası’ Projesini de ekleyerek çalışma alanlarını genişlettiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Nogay, “ ‘İyilik Makası’ Projemizin ilk etkinliği için Sütlüce Mahallesindeyiz, bizleri gönülden ve samimi bir ortamda ağırlayan muhtarımıza, mahalle sakinlerimize ve geleceğimizin umudu kıymetli çocuklarımıza teşekkür ediyoruz. Ülke, millet, şehir ve ilçe olarak çok ağır bir süreçten geçiyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yaşanılan ağır sürecin sıkıntılarından uzak tutmak ve hayata umutla bakmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin acısını yüreğimizde halen yaşıyoruz, acımız gerçekten büyük. Rabbim bu tür felaketlerden herkesi ve hepimizi korusun inşallah. Belediye Başkanımızın şahsında Yeşilyurt Belediyesinin tüm kadrosu deprem yaralarının sarılması için ilk günden beri sahada çok aktif olarak çalışmaktadır. Bu çalışmalar artarak devam edecektir. Sosyal sorumluluk projelerimiz ve farklı alanlardaki hizmetlerimizle hemşehrilerimizin yanında yer almak içinde var gücümüzle çalışıyoruz. ‘İyilik Makası’ projemiz ile de çocuklarımızın güzel bir gün geçirmelerini sağlıyoruz. Yarışmalar düzenleniyoruz, hediyeler dağıtıyoruz, müzik etkinliklerimizin hareketli ve renkli geçmesini sağlıyoruz. Çocuklarımızın yüzünde bir tebessüm oluşturmak için bu tür projelere ayrı bir önem veriyoruz. Yeter ki çocuklarımız mutlu olsun, yüzleri gülsün, gözlerindeki ışıltı asla sönmesin. Etkinliklerimize ara vermeden devam edeceğiz.” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ