Yeşilyurt’ta imar planı değişiklikleri meclisten geçti

Yeşilyurt’ta imar planı değişiklikleri meclisten geçti

Genel 4.07.2025 15:47:51 0
Yeşilyurt’ta imar planı değişiklikleri meclisten geçti
Tarih: 04.07.2025 15:47 Güncelleme: 04.07.2025 15:47
Yeşilyurt Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Olağan Toplantıları kapsamında gerçekleştirdiği 2. birleşimde toplam 12 maddeyi karara bağladı. Belediye Hizmet Binası Meclis Salonunda Meclis Başkan Vekili Ramazan Yakıcı başkanlığında yapılan toplantıda, ağırlıklı olarak imar konularında düzenlemeler ele alındı.
Toplantı, açılış yoklamasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesiyle başladı. Meclis, gençlerin fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak, sporun yaygınlaştırılmasını desteklemek amacıyla Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile İnönü Üniversitesi, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Malatya İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenecek ‘Spor Akademisi’ iş birliği protokolü imzalanması için Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e yetki verilmesini kararlaştırdı.
Toplantıda görüşülen ve onaylanan imar maddeleri arasında; Gedik Mahallesi 418 ve 419 nolu adalarda 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, Gedik Mahallesi 466 ada 1 parsel ve 473 ada 5 parselde imar planı değişikliği, İlyas Mahallesi 21. Etap revizyon uygulama imar planı içindeki rezerv yapı alanlarının düzenlenmesi yer aldı.
Bunun yanında Kırkpınar Mahallesi mera alanı tahsis amacı değişikliği için imar planı çalışması, İnönü Mahallesi 1072 ada 20 nolu parselde imar planı değişikliği, Yakınca ve Bostanbaşı Mahallesi sınırları içerisinde imar planı değişikliği ve plan notu eklenmesi, İnönü Mahallesi 580, 107, 108, 109, 110 ve 111 nolu adalarda imar hattı düzenlenmesine yönelik plan değişikliği talepleri de kabul edildi.
Mollakasım Mahallesi muhtelif parsellerde imar planı düzenlemesi, Yakınca Mahallesi 523 ada 1 ve 2 nolu parsellerde imar plan tadilatı, Yeşiltepe Mahallesi 3338 ada 1 nolu parselde imar plan tadilatı ve Yakınca Mahallesi 1234, 1238 ve 1240 nolu parselleri kapsayan rezerv yapı alanlarını içeren 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı değişiklikleri de mecliste oy birliğiyle onaylandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ