Yeşilyurt’ta elektrik aboneliği ve imar konusunda yeni kararlar alındı

Yeşilyurt’ta elektrik aboneliği ve imar konusunda yeni kararlar alındı

Genel 2.07.2025 16:32:00 0
Yeşilyurt’ta elektrik aboneliği ve imar konusunda yeni kararlar alındı
Tarih: 02.07.2025 16:32 Güncelleme: 02.07.2025 16:32
Yeşilyurt Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Olağan Toplantılarının 1. Birleşimini Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit yönetiminde gerçekleştirdi. Toplantıda Muharrem Ayı mesajından geçici elektrik aboneliği kararına, gençlik ve engelli projelerinden imar planlarına kadar birçok önemli gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Toplantının açılışında konuşan Başkan Geçit, Muharrem Ayı ve Hicri Yılbaşı nedeniyle yaptığı konuşmada, Kerbela şehitlerini rahmetle andı. Geçit, "Bu kutlu zaman dilimi bizlere kardeşlik, birlik ve dirilişi hatırlatıyor. Tüm İslam âleminin Muharrem Ayını ve Hicri Yılbaşını tebrik ediyorum" dedi.
Başkan Geçit ayrıca, geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek için taziye mesajı paylaştı. Öte yandan bir mizah dergisinde yayınlanan Peygamber Efendimiz’i konu alan karikatüre sert tepki göstererek, "Bu tür provokatif girişimleri şiddetle kınıyorum. Bu hadsizliğe cüret edenler hukuk önünde hesap verecektir" ifadelerini kullandı.
Yaz aylarında artan orman yangınlarına dikkat çeken Geçit, "Doğamız bize emanet. Hep birlikte sorumluluk alarak doğamızı korumalıyız" dedi.
Konuşmasının ardından başka bir programa katılmak üzere toplantıdan ayrılan Başkan Geçit, oturum yönetimini Meclis Başkanvekili Ramazan Yakıcı’ya devretti.
Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan ‘Geçici Elektrik Aboneliği’ teklifine ilişkin düzenleme, Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. Malatya sınırları içinde 06.02.2023 ile 31.12.2024 tarihleri arasında yapılan yapılara yönelik geçici abonelik işlemleriyle ilgili başvuru şartlarının 31.12.2025’e kadar tamamlanması gerektiği belirtildi.
Toplantıda Gençlik ve Spor ile Engelliler Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar da kabul edildi. Gençlik ve Spor Komisyonu, amatör spor kulüpleriyle iş birliği yapılmasını ve spor tesislerindeki eksikliklerin giderilmesini önerdi.
Engelliler Komisyonu ise engelli bireyler için farkındalık eğitimleri, mobil sağlık hizmetleri, uygun iş alanları oluşturulması ve belediye bünyesinde Engelliler Birimi kurulmasını teklif etti. Ayrıca Engelsiz Kafe ve Gündüz Bakım Evi projeleri de öneriler arasında yer aldı.
Toplantıda ağırlıklı olarak imar konuları ele alınırken, İkizce Bölgesi 1. Etap Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Görüşülen diğer imar maddeleri karara bağlanırken bazı gündem maddeleri 2. Birleşimde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ