Yeşilyurt’ta çevre için yarıştılar, geleceğe umut oldular

Yeşilyurt’ta çevre için yarıştılar, geleceğe umut oldular

Bilim ve Teknoloji 25.04.2025 15:18:23 0
Yeşilyurt’ta çevre için yarıştılar, geleceğe umut oldular
Tarih: 25.04.2025 15:18 Güncelleme: 25.04.2025 15:18
Yeşilyurt Belediyesi’nin düzenlediği "Sıfır Atık buluşçuları" yarışmasında öğrenciler, geri dönüşüm ve çevre dostu projeleriyle fark oluşturdu. Gençler, atıklardan ilhamla geleceğe umut dolu çözümler sundu.
Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından çevre bilincini artırmak ve geri dönüşüm farkındalığı oluşturmak amacıyla düzenlenen Atık Malzeme Proje Tasarım Yarışması, yoğun katılım ve renkli görüntülerle tamamlandı. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin destekleriyle organize edilen yarışmada öğrencilerin çevreci projeleri büyük beğeni topladı.
Malatya Park AVM fuaye alanında düzenlenen ödül töreni ve sergi açılışında, 61 okuldan 137 proje sergilendi. Gençlerin, atıkların azaltılması, geri dönüşüm, yeniden kullanım ve çevre dostu teknolojilere yönelik projeleri, jüri tarafından yenilikçilik, uygulanabilirlik ve çevresel katkı kriterlerine göre değerlendirildi.
İlkokul kategorisinde Suluköy İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Melik Buğra Gedikli’nin "Eski Malzemelerle Yeni ve Temiz Bir Gelecek" adlı projesi birincilik ödülüne layık görülürken; ortaokul kategorisinde ise Özal İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Muhammed Enes Şekeroğlu, "TCG Anadolu" projesiyle birinci oldu. Dereceye giren öğrencilere laptop, bisiklet ve tablet gibi ödüllerin yanı sıra çevre müfettiş belgeleri de takdim edildi.
Törende konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, çocukların çevreye duyarlılık konusundaki bilinçli yaklaşımlarının gurur verici olduğunu belirtti. "Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın çevre dostu birer birey olarak yetişmesi bizleri umutlandırıyor," diyen Başkan Geçit, sıfır atık bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazandırılmasının önemine dikkat çekti.
Başkan Geçit, "Her gün attığımız çöplerin doğaya verdiği zararın farkında olmalıyız. Bu yarışma ile çocuklarımız hem çevresel duyarlılık kazandı hem de ilginç fikirleriyle geleceğe umut oldular. Yeşilyurt Belediyesi olarak sıfır atık çalışmalarını bir politika haline getirdik ve bu vizyon doğrultusunda eğitime yönelik projelerimizi sürdürüyoruz" dedi.
Yeşilyurt Belediyesi olarak sıfır atık çalışmalarını önemli bir politika haline getirdiklerini ve bu misyona uygun olarak eğitim çağındaki çocuklarda çevre duyarlılığının arttırılması için birçok faaliyet yürüttüklerini belirten Başkan Geçit, "İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz tarafından düzenlenip, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okullarımızın destekleriyle düzenlediğimiz Sıfır Atık buluşçuları Yarışması ile hem çocuklarımızın çevre duyarlılığını artırmak hem de atık yönetimine katkıda bulunmayı hedef olarak belirledik. Dereceye giren tüm okullarımız ve öğrencilerimizin yanı sıra yarışmaya katılarak ilçemizde ki sıfır atık hareketine destek veren tüm okullarımızı ve öğrencilerimizi de tebrik ediyorum" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ