Yeşilyurt Belediyesi’nden kültür gezisi

Yeşilyurt Belediyesi’nden kültür gezisi

Kültür Sanat 2.12.2025 14:23:51 0
Yeşilyurt Belediyesi’nden kültür gezisi
Tarih: 02.12.2025 14:23 Güncelleme: 02.12.2025 14:23
Yeşilyurt Belediyesi, 40 rehber öğretmen ve aileleri için Diyarbakır, Mardin ve Midyat’a kültür gezisi programı düzenledi.
Yeşilyurt Belediyesi ile (DEHADER) Değerli Hayatlar Eğitim Derneği tarafından yürütülen ve Malatya Valiliği ile İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, İstanbul Üsküdar Üniversitesi’nin de katkı sunduğu "365 Gün Aile" projesi kapsamında gerçekleştirilen "Aile Mentorluğu" eğitimlerine katılan 40 rehber öğretmen ve aileleri, Diyarbakır, Mardin ve Midyat’a düzenlenen kültür gezisine katıldı.
Toplumun temel taşı olan aile kurumunu güçlendirmek amacıyla Türkiye’de ilk kez Yeşilyurt Belediyes’inin ev sahipliğinde, (DEHADER) Değerli Hayatlar Eğitim Derneğinin destekleriyle Yeşilyurt İlçesinde "Aile Mentorluğu" eğitimleri düzenlendi. Alanında uzman psikologlar ve akademisyenler tarafından verilen eğitimlere katılan 40 Rehber Öğretmenin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamak amacıyla Diyarbakır, Mardin ve Midyat’ı kapsayan kültür gezisi düzenlendi.
Öğretmenlerin aileleriyle birlikte katıldıkları gezi kapsamında Diyarbakır surları, İçkale, Ulu Camii, Dört Ayaklı Minare ve Hasanpaşa Hanı ile Mardin Kasimiye Medresesi, Dara Antik Kenti ve Mardin Ulu Camiinin yanı sıra Eski Mardin’in taş sokaklarıyla birlikte gümüş atölyeleri, tarihi sokaklar ve kültürel miras alanları ziyaret edildi. Program boyunca çeşitli etkinliklerle bir araya gelen rehber öğretmenler, hem mesleki dayanışmayı güçlendirdi hem de aileleriyle birlikte farklı şehirlerin kültürünü yerinde tanıma fırsatı yakaladı. Yeşilyurt Belediyesi ve DEHADER koordinasyonunda gerçekleşen gezinin, "365 Gün Aile- Aile Mentorluğu" projesinin hedefleriyle örtüşen önemli bir sosyal buluşma olduğuna dikkat çekildi.
Geziyle ilgili bilgiler paylaşan Değerli Hayatlar Eğitim Derneği Başkanı Mine Yeter, "Yeşilyurt Belediyemizle ortaklaşa hayata geçirdiğimiz ’365 Gün Aile’ projesi, Malatya Valiliğimizin himayelerinde ve paydaş kurumlarımızın güçlü desteğiyle yürüttüğümüz kıymetli bir aile odaklı sosyal inovasyon modelidir. Öğretmenlerimiz ve ailelerimizle oluşturduğumuz bu gönül bağı, düzenlediğimiz gezide bir kez daha güçlendi. Öğretmenler Günü’nü böyle anlamlı bir kültür yolculuğuyla kutlamak hepimiz için çok özel oldu. Etkinliklerimize desteklerini eksik etmeyen Yeşilyurt Belediyemize ayrıca teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ