Yeşilyurt Belediyesi fidanlık alanı, Yeşilyurt’a nefes oluyor

Yeşilyurt Belediyesi fidanlık alanı, Yeşilyurt’a nefes oluyor

Genel 19.01.2024 12:42:39 0
Yeşilyurt Belediyesi fidanlık alanı, Yeşilyurt’a nefes oluyor
Tarih: 19.01.2024 12:42 Güncelleme: 19.01.2024 12:42
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, tüketen değil üreten bir belediye olarak ihtiyaçları kendi bünyelerinde karşılayarak kaynakları etkin bir şekilde kullandıklarını ifade ederek, “Fidanlık alanında yetiştirdiğimiz fidanlarımızı parklara ve yeşil alanlara dikerek ilçemizin daha yeşil ve daha güzel bir görüntüye kavuşmasını sağlıyoruz.” dedi.
Yeşilyurt’ta bugüne kadar 235 parkı hizmete sunarak toplam 1 milyon 915 bin 831 metrekarelik yeşil alanı vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ilçede kişi başına düşen yeşil alan miktarını 5,6’ya yükselttiklerini söyledi.
Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçe Müdürlüğü tarafından üretim fidanlığında yapılan çalışmalarda, dikilen ve düzenli bakımları yapılan farklı türlerde binlerce fidan ihtiyaç duyulan yeşil alanlara dikilmek üzere saha ekiplerine teslim ediliyor. Üretilerek yeşil alanlara kazandırılan fidanlar ile aynı zamanda dışarıdan alımlar azaltılarak tasarruf da yapılmış olunuyor.
Fidanlık alanındaki çalışmaları inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, binlerce fidan ve çiçeği kendi tesislerinde yetiştirerek belediyenin kaynaklarını daha verimli kullandıklarını, aynı zamanda ilçedeki yaşam kalitesini artırdıklarını söyledi.
Yeşilyurt’a hizmet ederken ‘tüketen değil üreten belediyecilik’ anlayışından ödün vermediklerini sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “Yılın her mevsiminde farklı bir güzelliği ön plana çıkan güzel ilçemizin yaşam seviyesini yükseltmek, parklarımızı ve yeşil alanlarımızı daha konforlu ve güzel bir kimliğe ulaştırmak amacıyla Fidanlık Alanımızı sürekli yenileyerek park ve bahçe yatırımlarımızın standartlarını yükseltiyoruz. Ziraat Mühendislerimizin kontrolünde sulama ve bakımlar yapılarak yetiştirdiğimiz çiçek ve fidanları park, bahçe ve yeşil alanlarımızda değerlendiriyoruz. Binlerce fidan ve çiçeği kendimiz üreterek tasarruf ediyor, kaynaklarımızı daha verimli kullanıyoruz. İlçemizi daha yeşil, renkli ve güzel bir görüntüye kavuşturma içinde bugüne kadar 235 parkımızı hizmete sunduk, bununla birlikte 1 milyon 915 bin 831 metrekarelik yeşil alanı hemşehrilerimizle buluşturup kişi başına düşen yeşil alan miktarını 5,6’ya yükselttik ve bu alanda ki hedeflerimize ulaşma noktasında büyük bir mesafe kat ettik” dedi.
Fidanlık Alanının teknik kapasitesinin yükseltilmesi için her türlü desteği de verdiklerini ifade eden Çınar, “Binlerce hatta on binlerce fidan ve çiçeği kendimiz üreterek kaynaklarımızı daha verimli bir şekilde kullanmaya özen gösteriyoruz. Belediye olarak ta tüm hizmet mekanlarımız gibi buranında yenilenmesi ve güçlenmesi açısından her türlü desteği veriyoruz. Şehrimizin iklimine uygun yeni bitki türlerini yeşillendirme hizmetlerinde kullanılması içinde ekiplerimiz burada çalışmalar yapıyorlar. Fidanlık Alanımızda mevsimlik çiçeklerin hazırlanmasının yanı sıra çocuk oyun gruplarımızı da burada muhafaza ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yaklaşık 35 bin farklı bitki, fidan ve ağaç çeşidinin alanda bulunduğunu da dile getiren Çınar, “Bunları yaz dönemindeki hizmetlerde kullanmak üzere hazırlıyoruz. Belediye olarak buranın teknik alt yapısını güçlendirmek, daha fazla fidan üretilmesini sağlamak ve hemşehrilerimize ücretsiz olarak dağıttığımız ağaç ve fidan türlerinin sayısını artırmak içinde her türlü destek ve olanağı sağlıyoruz. Beylerderesi Şehir Parkı gibi bölgenin en büyük parkı ile bugüne kadar 235 parkı hizmete sunan bir belediye olarak depremden etkilenen hemşehrilerimize yeni yaşam alanları sunmak içinde çalışmalarımızı büyük bir aşk ve sevdayla sürdürmekteyiz. Park ve bahçe yatırımlarımızın başarıyla gerçeğe dönüşmesinde büyük emekleri olan, soğuk sıcak demeden sahada olup, alın teri döken mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Tüketen değil üreten bir Yeşilyurt olarak hem ilimize hem de ülkemize katkı sağlayamaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ