Yeşilyurt Belediyesi ‘Emanet Çarşısı’ ile gönüllere dokunuyor

Yeşilyurt Belediyesi ‘Emanet Çarşısı’ ile gönüllere dokunuyor

Genel 23.10.2023 11:14:14 0
Yeşilyurt Belediyesi ‘Emanet Çarşısı’ ile gönüllere dokunuyor
Tarih: 23.10.2023 11:14 Güncelleme: 23.10.2023 11:14
Yeşilyurt Belediyesi Emanet Çarşısı, özellikle 6 Şubat depremi sonrası yaraların sarılması adına önemli bir merkez oldu. Başkan Mehmet Çınar, yardımların koordineli bir şekilde dağıtımı adına Emanet Çarşısı’nın önemine değinerek, “Bura üzerinden 400 binin üzerinde gıda paketini depremzedelere ulaştırdık. Burası bizim için bir ‘dua aldığımız bir yer aslında” dedi.
6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli depremlerin yıktığı illerin başında gelen Malatya’da, Yeşilyurt Belediyesi tarafından daha önce hizmete açılan ‘Emanet Çarşısı’ bu süreçte yardımların koordineli bir şekilde dağıtılması adına önemli bir merkez haline geldi. AFAD ve Kızılay’ın da kullandığı merkezde dışarıdan gelen yardımlar düzenli ve hijyenik bir ortamda paketlenerek depremzedelere ulaştırıldı.
Merkezin özellikle deprem sürecinde yaraların sarılması adına önemli bir konumda yer aldığını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Daha önceden planlayıp seçim taahhütleri arasına da yerleştirmiş olduğumuz Emanet Çarşısı olarak isimlendirdiğimiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyesindeki bu merkezimiz, şehrimizin en önemli yardım merkezlerinden biri oldu. Ben buraya kısaca aslında ‘Dua aldığımız yer’ olarak da isimlendiriyoruz. Çünkü gerçekten çok dua aldık” ifadelerine yer verdi.
Asrın felaketi sonrası hemen merkez olarak çalışmaya başladıklarını belirten Çınar, Yeşilyurt ilçesinin muhtelif bölgelerinde bulunan Belediye Hizmet Binalarına barınan depremzedeler için 895 bin 196 adet sıcak yemek ve çorba dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Yine Emanet Çarşısı üzerinden 6 bin 168 adet çadır dağıtımını da gerçekleştirdiklerini anlatan Çınar, “Yeşilyurt’un 81 mahallesinde oluşturulan 181 noktada muhtarlarla koordineli şekilde 120 tır, 197 kamyon ve 215 pikaptan oluşan temiz su, gıda malzemesi, elbise, ayakkabı, battaniye, ısıtıcı, odun ve kömür dağıtımı yapıldı” şeklinde konuştu.
Yurt içi ve yurt dışından gönderilen 411 bin 417 yardım paketinin de yine Yeşilyurt Belediyesi Lojistik Merkezi ve Emanet Çarşısının depolarında muhafaza edildikten sonra, AFAD ve Kızılay ile ortaklaşa yapılan çalışmalar neticesinde depremzede ailelere teslim edildiğini ifade eden Başkan Çınar, “Yeşilyurt’un 35 farklı noktasına kurulan Konteyner Kentlerde ikamet eden 55 bine yakın depremzede aileye gıda yardımları ulaştırıldı. Her akşam bir konteyner kentte düzenlenen sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel etkinlikle depremzede ailelerimize ve çocuklarımıza moral aşılamaya çalışıldı” dedi.
Yetim Koordinasyon Merkezi kurduklarını ve burada yetim ve öksüz çocuklara yönelik de çeşitli yardım faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirten Çınar, “Ayrıca Yeşilyurt’taki liselerin Sosyal Yardım Kulüplerinde gönüllü olarak yer alan öğretmenler ve öğrencileri Sosyal Yardım İşler Müdürlüğüne ağırlayarak, Yeşilyurt Belediyesinin yardım faaliyetlerinin yanı sıra iyilik ve yardımlaşmanın önemi üzerine bilgilendirme etkinlikleri düzenliyoruz. Evlerinden çok fazla çıkma imkânı bulamayan başımızın tacı yaşlı vatandaşları, evlerinden alarak Yeşilyurt’umuzu gezdirerek, onlara güzel bir gün yaşatıyoruz.” Şeklinde konuştu.
Yeşilyurt Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlamında her zaman halkın yanında yer aldığını da belirten Çınar, “Biz biliyoruz ki biz verdikçe Allah da veriyor, insanlar da bunun kıymetini biliyor. Ben sizin aracılığınızla bütün hemşehrilerimize gönül huzuruyla çevrelerinde kim varsa ihtiyaç sahibi aileler, kişiler, alamayacak durumda olanlar varsa mutlaka bizim emanet karşımıza bildirsinler. Mutlaka elimiz üzerlerinde olur ve bunu da vebal olarak biz yine hemşerilerimize vermiş olalım ki ihtiyaç sahibi bölgemizde hiç kimse kalmasın. Hele hele çadırda, konteynırda ve depremden dolayı büyük mağduriyet yaşayan hemşerilerimiz mutlaka buraya gelirlerse elleri boş bir şekilde dönmeyeceklerdir” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ