Yeşiltepe’deki hurdacılar sorununa kökten çözüm

Yeşiltepe’deki hurdacılar sorununa kökten çözüm

Genel 28.07.2024 14:03:45 0
Yeşiltepe’deki hurdacılar sorununa kökten çözüm
Tarih: 28.07.2024 14:03 Güncelleme: 28.07.2024 14:03
Yeşilyurt Belediyesi, Yeşiltepe bölgesinde hurdacılar alanı olarak bilinen ve atılan hurda, atık ve yanıcı maddelerden dolayı insan ve çevre sağlığını tehdit eden alanın temiz ve düzenli bir görüntüye kavuşması için çalışma başlattı.
Temizlik çalışması yapılan alana çöp veya hurda atılmasının önüne geçmek içinde belediye personelleri 7/24 görev yapıp, kamera takip sistemi kurulacak. Yeşiltepe’de ‘hurdacılar alanı’ olarak bilinen ve atılan malzemelerden dolayı zaman zaman tehlike oluşturan görüntülerin yaşandığı alan, baştan aşağıya düzenleniyor.
Mahalle Muhtarları ve mahalle sakinlerinin bu yöndeki talep ve şikayetlerini dikkate alarak, kalıcı bir çözüm üretmek amacıyla Yeşilyurt Belediyesi Ekipleri, yanıcı, yakıcı ve zararlı maddelerin atılması nedeniyle mahalle sakinlerini ciddi seviyede rahatsız eden bu alanı baştan aşağıya temizlerken, kalıcı önlemler içinde düğmeye basıldı.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in talimatlarının ardından harekete geçen her iki belediyenin ilgili birimleri, bir yandan insan ve çevre sağlığını tehdit eden hurda ve atık malzemeleri kaldırırken diğer taraftan bölgenin her an takip edilmesi içinde kamera sistemi kurulup, görevlendirilecek personeller 7/24 bölgede mesai yapacak. Başlatılan çalışmalar sonrasında bölge sakinlerini rahatsız eden görüntüler tamamen ortadan kaldırılıp, vatandaşların huzurlu ve sağlıklı bir ortamda yaşamasına imkân sunulacak.
Çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşleri Müdürü Emin Gölgeli, çalışmalar neticesinde ‘hurdacılar alanı’ olarak bilinen bölgenin temizlenmesi ve güvenli bir yapıya dönüşmesi için etkin ve kararlı adımların atıldığını söyledi.
Yeşilyurt’un tüm yaşam alanlarının temiz, düzenli ve sağlıklı olabilmesi için görev başında olduklarını söyleyen Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşleri Müdürü Emin Gölgeli, “ Yeşiltepe’de Hoca Ahmet Yesevi mahallemiz ile Anayurt bulvarının kesiştiği noktada gerek vatandaşların gerekse de hurdacılar tarafından atılan yaklaşık 300 kamyonluk atık malzeme, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyemizin ortaklaşa çalışmasıyla kaldırılıyor. İnsan ve toplum sağlığıyla birlikte çevre güvenliğine ciddi zararlar verip, tehlike oluşturan buradaki kötü görüntü yapılan etkin çalışmalarla ortadan kalkmış olacak. Malatya Büyükşehir Belediyemizde ilgili genel sekreter yardımcımız, daire başkanlarımız ve teknik personellerle işbirliğiyle halinde çalışıyoruz, bundan sonra buraya atık malzemeler ve çöpler atılmayacak, gereken önlemler alınacak ve burası güvenli bir hale dönüşecek. Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi’nden 7/24 görev yapacak personeller burada görev yapacak olup, ayrıca kamera takip sistemi de kurulacak. Mahalle sakinlerimizin burayla alakalı çok sayıda şikâyeti vardı, bizlerde vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği için elimizden geleni yapıyoruz“ diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ