Yeşilçam'ın Sembol İsimleri, Ahu Tuğba'yı Sonsuzluğa Uğurluyor

Yeşilçam'ın yıldızı Ahu Tuğba, hayata veda etti.

Magazin 1.09.2024 21:24:00 0
Yeşilçam
Tarih: 01.09.2024 21:28 Güncelleme: 02.09.2024 00:02

SINEMA DÜNYASINI YASA BOĞAN KAYIP: AHU TUĞBA ARAMIZDAN AYRILDI

Yeşilçam'ın efsane isimlerinden, hayranlıkla izlediğimiz Ahu Tuğba, 69 yaşında hayata gözlerini yumdu. Uzun süredir astım ile mücadele eden sanatçı, yaşamını sürdürdüğü ABD'nin Miami kentindeki evinde hayatını kaybetti. Bu üzücü haber, Yeşilçam'ın yıldızlarının ardı ardına dünyamızdan ayrılmalarıyla derin bir hüzne boğulmuş hayranlarını daha da üzdü.

HAYATINI KAYBEDEN USTA OYUNCU

Bir dönem geçirmiş olduğu trafik kazası sonrası tedavi gördüğü Miami'de vefat eden Ahu Tuğba'nın ölümü, sevenlerini ve sanat camiasını derinden sarstı. Geçmişte geçirdiği kazanın ardından bir süre tedavi gördüğü bilinen sanatçı, hayat mücadelesini yitirdi.

VEFAT HABERİ DOĞRULANDI

Sanatçının kızı Anjelik, annesinin vefatını doğrulayarak, sevenlerini ve yakınlarını büyük bir üzüntüye boğdu. Uzun süren astım hastalığı sonrası yaşamını yitiren Tuğba'nın cenazesinin Miami'den İstanbul'a getirilmesi için belediye yetkilileri ile görüşmeler yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

SON ANLARDA YAŞADIKLARI

Mayıs ayında hastaneden taburcu olan ancak sağlık durumu hala kaygı verici olan Ahu Tuğba, Haziran ayında tekrar hastaneye kaldırılmıştı. Anjelik zor zamanlarda olan annesi için dualar talep etmiş, annesinin sağlık durumuna dair endişelerini dile getirmişti. Annesinin KOAH hastası olduğunu söyleyen Anjelik, annesinin acil müdahale sayesinde daha kötü sonuçlarla karşılaşmadığını ifade etmişti.

YAKIN ARKADAŞLARINDAN TAZİYE MESAJLARI

Sanatçı Nuri Alço, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, "Canım dostum Ahu'nun vefat haberini öğrendim. Kızı Anjelik ile görüştüm. Maalesef çok üzgünüm. Ahu'muzu kaybettik" ifadelerini kullanarak, Tuğba'nın vefatıyla duyduğu üzüntüyü ifade etti.

TARTIŞILAN FOTOĞRAF VE AÇIKLAMALAR

Geçmişte Ahu Tuğba'nın, tutuklu Adnan Oktar ile çekilmiş bir fotoğrafı gündeme gelmişti. Bu duruma açıklık getiren Tuğba, fotoğrafın 29 yıl önce çekildiğini belirtmiş ve Adnan Oktar'ın kendisi hakkındaki ağır ifadelerinin ardından yaptığı ziyaret hakkında açıklamalar yapmıştı.

AHU TUĞBA'NIN RENKLI YAŞAM ÖYKÜSÜ

Ahu Tuğba İstanbul Yeşilköy'de varlıklı bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Eğitimini Amerikan Kız Lisesi ve Robert Lisesi'nin kızlar bölümünde tamamlayan Tuğba, Metin Erksan'ın keşfiyle sinema dünyasına adım attı. Okul yıllarında başladığı sinema kariyerini ilerletmek için Kanada'daki üniversite öğrenimini yarım bırakan sanatçı, 1970'lerin sonlarından itibaren adını duyurmaya başladı ve 80'li yıllarda büyük üne kavuştu. Türk sinemasının seks sembolleri arasında anılan Tuğba; hayat kadını, uyuşturucu bağımlısı ancak iyi kalpli karakterlerle izleyici karşısına çıkmıştır.

Aynı zamanda gazino sanatçısı olarak sahne alan ve müzik albümü çıkaran Ahu Tuğba, özel hayatında da 10 kez evlenerek dikkat çeken bir hayata imza atmıştır. Ahu Tuğba, en son Amerika Birleşik Devletleri'nin Miami şehrinde kızıyla beraber yaşamaktaydı.