Yeşilyurt Belediyesinin meydan iftarları sürüyor

Yerel 10.06.2017 13:37:54 0
Yeşilyurt Belediyesinin meydan iftarları sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.06.2017 13:37
Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen meydan iftarlarının son durağı Kaynarca, Kiltepe, Bentbaşı, İlyas ve Çarmuzu Mahalleleri oldu. Burada konuşan Başkan Hacı Uğur Polat, “Paylaşma ve dayanışma olgusunu hayatımızın merkezine yerleştirelim” dedi.
Ramazan ayı ile birlikte meydan iftarları düzenleyen Yeşilyurt Belediyesinin etkinliği büyük ilgi görüyor. Son olarak Kaynarca, Kiltepe, Bentbaşı, İlyas ve Çarmuzu Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, ‘Meydan İftarı’ programında aynı sofra etrafında toplanarak iftar sevincini hep birlikte yaşadılar.
Ramazan’ın bereketiyle insanları birbirleriyle tanıştırmayı, aynı masada buluşturmayı amaçlayan iftar programına mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen Nasrettin Hoca, Keloğlan ve Hacivat-Karagöz oyunlarıyla iftar öncesinde keyifli vakit geçiren mahalle sakinleri, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, İlahi ve Ney Dinletisi ve dini sohbetlerle Ramazan ayının manevi havasını hep birlikte soludular.
Nasrettin Hoca eşekten indi, bisiklete bindi
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar programında renkli anlarda yaşandı. Nasrettin Hoca’yı günümüze taşıyan Yeşilyurt Belediye Tiyatro Grubu Sanat Yönetmeni Ömer Konakçı, Nasrettin Hocanın kılık-kıyafeti ve eşeği ile geldiği alanda özelliklerin çocukların ilgi odağı oldu. Eşeğe ters binerek halkı selamlayan Konakçı, bir ara eşekten inerek masaların arasında bisikletle dolaştı. Nasrettin Hoca tiplemesiyle meydan iftarlarına renk getiren tiyatrocu Ömer Konakçı’nın Nasrettin Hoca kıyafetleriyle bisiklete binmesi mahalle sakinlerini neşelendirdi.
Polat: Kardeşliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun
Vatandaşlarla sohbet edip sıkıntı ve taleplerini dinleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, meydan iftarlarının komşuluk ilişkilerini canlandırdığını, aradaki kardeşlik, sevgi ve dayanışma bağlarını güçlendirdiğini vurguladı.
İnsanlar arasındaki kardeşliği, birliği ve beraberliği pekiştirmek için meydan iftarlarını tertip ettiklerini hatırlatan Başkan Polat, “Paylaşma, dayanışma ve dostluk duygularının zirveye eriştiği mübarek Ramazan ayında bizleri aynı sofra etrafında buluşmamızı sağlayan Cenab-ı Allah’a ne kadar hamd etsek az olur. Ramazan ayında çok yakından hissettiğimiz paylaşma, dayanışma ve kardeşlik duygularımızı hayatımızın bir parçası haline getirelim, bu samimi ilişki bağları sadece Ramazan ayıyla sınırlı kalmasın, geri kalan 11 ayda da bu şekilde bir hayat yaşayalım. Meydan İftarlarının temel gayesi de; 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı aynı sofra etrafında buluşturup kardeşliği, dostluğu ve yardımlaşma duygularımızı daha da sağlamlaştırmaktır. Beş ayrı mahallemizden gelip gönül soframıza zenginlik getiren, ekmeğini- aşını yanındaki komşusuyla eşi ve dostuyla paylaşan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İftar programına sağladıkları katkılardan dolayı mahalle muhtarlarımıza ayrıca şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
“Gelenek ve göreneklerimizi çocuklarımıza çok iyi öğretelim”
Çocuklara vatan, millet ve bayrak sevdasının yanı sıra Ramazan ayının önemini, gelenek ve görenekleri de mutlaka öğretilmesi gerektiğini belirten Polat, “Meydan iftarları veya diğer etkinliklerimizde kültürel motifleri görebilirsiniz. Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubunda yer alan kardeşlerimiz Nasrettin Hoca, Keloğlan ve Hacivat-Karagöz gibi kültürel tarihimizde önemli yer kaplayan sahne oyunlarını sergiliyorlar. Nasrettin Hoca bir yandan eğlendirirken diğer taraftan düşündürüyor. Geleneğimizin masum tarafını Keloğlan anlatırken, dostluğun ve arkadaşlığın insan hayatındaki önemini ise Hacivat ile Karagöz’ü izlerken şahit oluyoruz. Bu sahne oyunları bizim kültürel geçmişimizin önemli parçasıdır. Bu etkinliklerin amacı da; çocuklarımız ve gençlerimize kültürel tarihimizi fiilen öğretmektir. Tiyatro gösterileriyle iftar programlarına renk katan Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubuna çok teşekkür ediyorum ” diye konuştu.
“Meydan iftarlarında manevi bir atmosfer oluşuyor”
Her yıl yapılan sokak iftarlarının Ramazan ayına renk kattığını belirten vatandaşlar ise “Tüm komşular toplanıp aynı sofrada buluşuyoruz. Sokak iftarları çok güzel bir atmosfer oluşturuyor. Bizlerin aynı sofrada bir araya gelmesine imkan veren Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’a teşekkür ediyoruz” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
Vatandaşların yoğun ilgisi altında Ramazan’ın ruhuyla samimi bir atmosferde geçen iftar programına katılan beş ayrı mahallenin sakinleri bir yandan beraber oruç açmanın keyfine varırken, diğer taraftan paylaşma ve hoşgörü duyguları etrafında sohbet ettiler.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ