Yeni şehir imar planını beğenmeyen mahalleli belediyeden bitişik nizam istiyor

Yerel 23.07.2017 14:39:13 0
Yeni şehir imar planını beğenmeyen mahalleli belediyeden bitişik nizam istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.07.2017 14:39
Kars Belediye Başkanlığı’nın ‘yeni şehir planı’ Merkez Mahallesi sakinlerini üzdü. Yeni şehir planıyla yüzde 40 imar izni verilen mahalleli toplu olarak Başkan Karaçanta ile görüşecek.
Kars Belediye Başkanlığı’nın belirli mahallelerde yeni şehir planı uygulamasını hayata geçirmesi, bazı mahallerde tepkiye neden oldu. Yeni imar palanıyla müteahhite yerlerini veremeyen vatandaşlar, belediye toplu olarak itirazda bulunacak.
Merkez mahallesi. İkiz bitişik nizamla ikişer katlı evlerin bulunduğu eski öğretmen evleri, bir diğer adıyla göl yerinde bulunan evler restorasyon veya yenilenme için belediye engeline takıldı. Mahalle sakinleri, yeni şehir planı ile birlikte yüzde 40 imar izni verilen evleri için bir çivi bile çakamayacak duruma geldiklerini ve evlerinin değer kaybettiğini belirtiler.
Ayrık nizamdan bitişik nizama geçilmesi halinde evlerini 4 kata kadar çıkarabileceklerini ifade eden mahalle sakinleri, mahallede imza kampanyası düzenleyerek Kars Belediyesi’nin şehir planı uygulamasında değişikliğe gitmesi için itirazda bulunacaklarını dile getirdiler.
Merkez Mahallesi sakinlerinden Baki Karakol, “Biz belediyeden çok umutluyduk. Hatta geçen yıl belediye başkanıyla görüşmemizde, ‘planını yaptık, imarını çıkardık. 5 kat’ demişti. 5 kat altı işyeri, bizim bu Gölyeri olarak bilenen, Öğretmenevlerinin tamamı için, 4 katı konut olacaktı” dedi.
Önceki gün belediyeden bir plan açıklandı diyen Karakol, “Yeni planı askıya çıkardılar. Bizim burayı 4 kat, ayrık plan, yüzde 40, ben şahsen bir yatırım yapmak istesem, yeni plana göre yatıracağım parayı değmiyor. Ya da müteahhitle anlaşmaya gitsem, müteahhit uzak dur diyor. Bizim başkandan, belediyeden isteğimiz bitişik nizam, bitişik nizam olunca o zaman yüzde 60 gibi bir imar durumumuz çıkacak. Biz bunu talep ediyoruz” diye konuştu.
İtiraz hakkını kullanacaklarına dikkat çeken Merkez Mahallesi sakinleri, 21 Ağustos 2017 tarihine kadar itiraz hakları olduğunu, bütün mahallelinin hayal kırıklığına uğradığını, ve belediye ye itiraz edeceklerini vurguladılar.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ