Yatırımcılara MÜSİAD garantisi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muş İl Başkanı Ferhat Uzel, 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Muş’a yatırım yapacak yatırımcıların risk gruplarını üstleneceklerini söyledi.

Yerel 5.02.2017 11:42:29 0
Yatırımcılara MÜSİAD garantisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.02.2017 11:42

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muş İl Başkanı Ferhat Uzel, 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Muş’a yatırım yapacak yatırımcıların risk gruplarını üstleneceklerini söyledi.


MÜSİAD Muş İl Yönetimi, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan MÜSİAD Muş İl Başkanı Ferhat Uzel, yatırımcıların teşviki noktasında kentin dışarıya tanıtımı bakımından önemli bir görev üstlendiklerini kaydetti. Uzel, MÜSİAD Muş Şubesi olarak dışarıdaki yatırımcıların Muş’a yatırım yapmaları halinde risk gruplarını üstleneceklerini söyledi. Yatırımcı ve girişimcilere ilişkin sınırsız destek sözü veren MÜSİAD Muş İl Başkanı Ferhat Uzel, "Bize göre devletimiz cazibe merkezleri konusunda Doğu’ya, Güneydoğu’ya çok ciddi bir pozitif ayrımcılık yapıyor. Büyük yatırımların burada sağlanması için çok kapsamlı bir program planlanmıştır. Bu programlar kapsamında biz Muş MÜSİAD olarak dışarıdaki yatırımcıların Muş’a yatırım yapmaları halinde risk gruplarını üstleneceğiz" dedi.

“MÜSİAD olarak ciddi çalışmalarımız var”
MÜSİAD olarak Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Muş’a neler kazandırabilecekleri konusu üzerinde durduklarını ifade eden Uzel, “Muş’a ne yapabiliriz, gelen paranın ne kadarını Muş’a çekebiliriz meselesi üzerinde ciddi çalışmalarımız var. Cazibe Merkezleri Programı ile bölgede yatırım ve üretimin desteklenmesi hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda, başta emek sektörleri olmak üzere işletmelere yatırım ve işletmenin bütün aşamalarını kapsayan uzun vadeli destekler sağlanarak yatırım, üretim ve istihdamın arttırılması amaçlanıyor. Çalışmalarımız devam ediyor. Devletimiz cazibe merkezleri konusunda Doğu’ya ve Güneydoğu’ya çok ciddi bir pozitif ayrımcılık yapıyor bize göre. Büyük yatırımların burada sağlanması için çok kapsamlı bir program planlanmıştır. Bu programlar kapsamında 1 milyar 100 milyonluk bir bütçeyi Cazibe Merkezleri Programına ayırmıştır. Bu projeden illerin aktif olarak ne kadar faydalanacağı, o illerin proje üretimine bağlıdır. Bildiğiniz üzere Muş da bu 23 il içerisinde yer almaktadır. Muş hem coğrafi olarak hem de nüfus olarak Malatya, Van, Elazığ’la yarışması biraz sıkıntıdır, bu sebeple bizim biraz hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Çok daha hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Bu sebeplerle biz Sayın Valimiz Seddar Yavuz’un koordinatörlüğünde batıda sanayisi çok gelişmiş olan illerden, yatırım kapasitesi çok fazla olan illerde çeşitli toplantılar yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bizim bu yatırımlara yönelik birinci önceliğimiz Muş’taki iş adamları ve yatırımcılardı. Biz ne olursa önceliği kendi insanımıza, kendi yatırımcılarımıza vermek zorundayız" diye konuştu.


Toplantıya, MÜSİAD yönetimi ile Muş Belediye Başkanı Feyat Asya katıldı.

 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ