Yakutiye Belediyesi, ehramı yeni formlarla yarınlara taşıyor

Yerel 30.01.2017 11:12:58 0
Yakutiye Belediyesi, ehramı yeni formlarla yarınlara taşıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.01.2017 11:12
Erzurum ve Türk kültüründe önemli bir yere salip olan "Ehram", uzun bir yürüyüşle yarınlara taşınıyor. Kadınların dış mekan örtüsü olan ehram Yakutiye Belediyesi Meslek Edinme Merkezinde, yeni formuyla turistik eşyaya dönüşüyor. Ali Korkut, ehram üzerine çalışma yapan kursiyerlerin, kaneviçe, tel kırma gibi estetik zevki ehram üzerine aktararak yeni bir form elde ettiklerini belirtti.
Yakutiye Belediyesi Başkanı Ali Korkut’un belirttiğine göre, Meslek Edinme Merkezlerinde Son bir yıldır; ehram üzerine çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Ali Korkut, 20 kadın ve genç kızın ehram üzerine çalışma yaptığını aktararak "Ehram 30 - 40 yıl öncesine kadar kadınların dış mekan giysisi olarak kullandığı bir kıyafetti. Culfalar tarafından ince zevk ile dokunan, üzerine desen ve şekillerin verildiği ehramlar, günümüzde kullanımdan kalkmış görünüyor. Hocalarımızın da teşvikiyle ehram üzerine bir çalışma başlattık. Sandıklara kaldırılmış veya dokuma atölyelerinde üretilen ehramlar, üzerlerine kaneviçe, tel kırma ve benzeri el işlemeciliği aktarılarak yeni bir forma kavuşturuluyor. Ehramdan güzel işler çıkıyor. Turistik bir değer olarak öne çıkması için çaba içerisindeyiz. Cumhurbaşkanımızın değerli eşlerinin Afrika gezisinde ehramı kullanması bizim doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor. Ehramı yeni formla birlikte sunabilir ve yeteri kadar tanıtabilirsek Erzurum’un yitip giden bir değerini geleceğe taşıyabileceğiz. Amacımız, geleneksel dokumamız arasında yer alan ehramı değişik formlarda ulusal ve uluslar arası alanda Erzurum’un tanıtımına yönelik değerlendirmek." dedi.
Kursiyerlerin ehram üzerinde meziyetlerini sergilediği Yakutiye Belediyesi Meslek Kursları, çeyiz sandıklarına veya ev çeyizinde kullanılan birçok eşya formunda üretime sahne oluyor. Ev mefruşatında kullanılan çeşitli ürünler haline gelen ehram, salon takımları, yatak örtüleri, çanta, ve benzeri çeyizlik ürünlere dönüşüyor.
Kursiyerler, ehramın üzerine geleneksel el sanatları ile, kadama, kanaviçe, tel kırma gibi uygulamalar yaparak her bir ehramı tasarım ürünü haline dönüştürdüklerini ifade ettiler.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ