Vali Özefe'den 18 Mart mesajı

Yerel 17.03.2017 16:02:21 0
Vali Özefe
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.03.2017 16:02
Ardahan Valisi İbrahim Özefe, “18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Vali Özefe mesajında şu ifadelere yer verdi; “Çanakkale, istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, fedakârlıkların, zalimlere karşı bir kez daha canla, kanla, var olma mücadelesi mührünün vurulduğu, tarihe kazındığı yerdir.
Azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük destan, namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için şehadete susamışçasına, gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze almış yüz binlerce kahramanın eseridir.
Bunun için Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale’de savaşan kahramanları Bedr’in aslanlarına yakın görmüş, mezar taşı olarak da başlarına Kabe’yi layık görmüştür. ’Bir gül bahçesine girercesine’ toprağa düşen yiğitler dünyayı kendilerine hayran bırakan mücadeleleriyle, "Çanakkale Geçilmez" sözünü, sözün ardında ki inancı, kararlılığı ve cesareti tarihe kanlarıyla yazdırmışlardır.
Türk milleti, şehitlerini ve gazilerini asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Bizler de tarihiyle övünen, kahramanlarıyla gurur duyan nesiller olarak şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkacak, ülkemizi hak ettiği yarınlara mutlaka taşıyacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde büyük ve müreffeh bir Türkiye için hedeflerimize hep birlikte büyük bir azimle, inançla ve atalarımızdan aldığımız ilhamla yürümeye devam edeceğiz.
Geçmişini bilip geleceğe nasıl ilerleyeceğini öğrenmek isteyen Türk gençliği de Çanakkale’ye bakmalıdır. Çanakkale’yi iyi öğrenmelidir. Geçmişimizden aldığımız her dersin, geleceğimizi aydınlatan bir ışık olduğunu unutmamalıyız. Çanakkale bizim için, 102 yıl sonra da karşımıza çıkan zorluklar karşısında da önümüzü aydınlatan derslerle ve hedeflerle doludur. Çanakkale ruhu yaşadıkça aziz milletimize ve vatanımıza ‘izmihlal’ yoktur. 15 Temmuz şenaatine karşı duranda bu ruhtur.
Bu vesileyle bir kez daha Şehitleri Anma Günü’nü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünü kutluyor, bütün şehitlerimizi minnetle, rahmetle ve saygıyla anıyorum.”
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ