Rektör Çomaklı, 'Üniversitelerin üniversite-işbirliğinden beklentileri' sempozyumuna katıldı

Yerel 18.05.2017 15:54:46 0
Rektör Çomaklı,
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.05.2017 15:54
Türkiye ve Irak Üniversitelerinin işbirliğini değerlendirmek ve bu konudaki engel ve fırsatları tartışmak amacıyla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde, “Üniversitelerin Üniversite-İşbirliğinden Beklentileri" sempozyumu düzenlendi.
Türkiye ve Irak’tan 30 üniversite rektörünün yer aldığı sempozyuma, Atatürk Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı katıldı.
Cengiz Andiç Kültür Merkezinde 17-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan sempozyumun açılış konuşmalarının ardından, programın ilk paneline geçildi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın da yer aldığı ilk oturumun moderatörü, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal olurken, panelistler ise Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Duhok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mosleh Duhoky ve Koya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Wali Mahmood oldu.
Panelde konuşan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, konuk rektörlere üniversite hakkında bilgiler vererek olanaklarından bahsetti. Atatürk Üniversitesinin Orta Doğu, Afrika, Kafkasya ve Orta Asya ülkelerine ve üniversitelerine hizmet ettiğini belirterek, 78 ülkeden yaklaşık 3 bin civarında yabancı öğrenci kapasitesine sahip olduğunu ifade etti. Çomaklı: “Üniversite olarak uluslararasılaşmaya çok önem veriyoruz. Zaten üniversitemiz, kuruluş yılı olan 1957’de Amerika’nın Nebraska Üniversiteyle kardeş üniversite olmuştur. Bu kapsamda, Nebraska Üniversitesi de dâhil olmak üzere birçok üniversiteyle işbirliği anlaşmalarımız var. Gerçekleştirilen bu sempozyum sayesinde yine çeşitli üniversitelerimizle imzalanan anlaşmalarla, akademisyen ve öğrenci değişimi yapacağız. Diğer taraftan, özellikle organ nakli, tüp bebek, kalp ve ilik nakli merkezlerinin yer aldığı Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, çevre ülkelerin hemen hemen hepsine tam kapasite hizmet vermektedir. Sempozyumda alınan kararların ve sonuçlarının tüm üniversiteler için hayırlı olacağına inanıyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ