Prof. Dr. Ceylan'dan 18 Mart mesajı

Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Çanakkale Zaferinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yerel 18.03.2017 09:47:12 0
Prof. Dr. Ceylan
Tarih: 01.01.0001 00:00

Prof. Dr. Ceylan, Türk milletine karşı ihanet içerisinde olan düşmanlarımıza verilebilecek en büyük dersin Çanakkale Savaşlarının olduğunu belirterek, “Çanakkale Savaşları, sadece Türk tarihi açısından değil, dünya tarihi açısından da çok önemli bir dönüm noktasıdır. Çanakkale’de dünyanın güçlü donanmalarına ve ordularına karşı, Türk milletinin genci ve yaşlısıyla gösterdiği eşsiz direniş, sonuçlarıyla dünyadaki dengeleri etkilemiş ve tarihe yön vermiştir” dedi.
18 Mart’taki muhteşem Deniz Zaferi ve ardından kara savaşlarında da elde edilen inanılmaz başarının tarihe sığmayacak kadar büyük olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ceylan, “Milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı bu destan, tarihe olduğu gibi, gönüllere de yazılmıştır.
Anadolu’nun her bir yanından vatan müdafaası için koşarak hakka yürüyen şehitlerimizin, bizlere 102 yıl önceden bugüne kadar güç vermiştir ve vermeye de devam edecektir. Çanakkale’de uyanan ve vatanı için her şeyini vermeye hazır olan milletimizi bütünleştiren milli ruh, bir ölüm kalım mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nın da zaferle sonuçlanmasının yolunu açmıştır. Çanakkale Destanının ölümsüz kahramanları olan Türk milletinin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kanıtlamışlardır. Farklı milletlere mensup insanların karşı karşıya geldiği Çanakkale, bugün tüm insanlığa barışın önemi konusunda güçlü mesajlar veren bir abide konumundadır. Çanakkale, milletimiz için de ayrıca bir onur, gurur ve şeref abidesidir. Çanakkale’de, kutsal değerleri uğrunda var gücüyle savaşan nesiller, Çanakkale’nin geçilmeyeceğini dünyaya ilan ederken, Türk milletinin hürriyet, istiklâl, vatan ve bayrağına sahip çıkma kararlılığını da haykırmıştır. Bu duygu ve düşünceler ile Güneş Vakfı olarak Çanakkale Geçilmez gerçeğini tarihe yazdıran Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diler ve kahraman gazilerimize de şükranlarımızı sunarız."