PERDER'den Başkan Bulutlar'ı makamında tehdit ettiği öne sürülen şirket yetkilisine tepki

Yerel 28.07.2017 17:43:50 0
PERDER
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.07.2017 17:43
Doğu Anadolu Perakendeciler Derneği (PERDER), Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ı makamında tehdit ettiği öne sürülen marketler zinciri yetkilisine tepki gösterdi.
Doğu Anadolu Perakendeciler Derneği, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Erzurum Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından müşterek basın toplantısı düzenlendi. Doğu Anadolu Perakendeciler Derneği binasında yapılan toplantıda, Palandöken Belediye Başkanını tehdit ettiği öne sürülen bir marketler zincirinin yetkililerine tepki gösterildi.
PERDER Başkanı Ömer Düzgün yaptığı açıklamada, “27 Temmuz Perşembe günü A101 yetkilileri tarafından Palandöken Belediye Başkanımız Orhan Bulutlar’a yeni şubeler açılması konusunda talepte bulunulmuş olup başkanımızın, bu konuda bir çalışma yaptıkları ve sonuçlanıncaya kadar ruhsat verilemeyeceğini söylemesi üzerine belediye başkanımıza yönelik, “Nasıl ruhsat vermezsin bir daha ki seçimlerde bu koltuklarda olmayacaksınız, bunun hesabını sizlerden soracağız” diyerek tehditte bulunulmuştur. Öncelikle bu çirkin ve asla kabul edemeyeceğimiz davranışı, Erzurum Perakendeciler Derneği, Erzurum Ticaret Odası, Erzurum Ticaret Borsası, Esnaf Sanatkârlar Odası olarak bu davranışı sergileyen A 101 kurum yetkililerini şiddetle kınıyoruz” dedi.
Yerelin kalkındırılması gerektiğini vurgulayan Düzgün, “Herkesin her ilde, her yerde ticari faaliyet yapma hakkına fazlasıyla saygı duyuyoruz. Ama ilimizde faaliyet gösteren bu kurumların öncelikle faaliyet gösterdikleri bölge halkının oylarıyla seçilmiş olan yöneticilerine ve yerel yatırımcısına saygı duymayı bilmelidir. Çünkü bu şehirde bölgede yaşayan insanlar arasından çıkmış yerel yatırımcılar çok zor şartlarda kendi öz sermayesi ile, bu insanların dertleriyle hemdert olan, yoksulunu bilen, bu halkın mateminde, düğününde beraber olan her turlu sosyal faaliyetine destek veren yatırımcılardır. Dün başkanımız Orhan Bulutları ve başkanımız gibi ruhsatlandırma işlemini yapmayan başkanlarımızı da tehdit edecek kadar ileri giden bu kurumlar, ticari hedeflerine ulaştıklarında faaliyetlerini sonlandırıp gideceklerdir. Ama biz yerel yatırımcılar işletmeleri çocuklarımıza, torunlarımıza kısacası bu memleketin insanına devredeceğiz. Bütün bunları göz ardı ederek bölgemizde ilimizde faaliyet gösteren o şirketin yetkililerinin bu kabadayı hukuk ve kanun tanımaz tutumlarını tekrar şiddetle kınıyor davranışlarını gözden geçirmelerini talep ediyoruz. Bu şehrin kaldırım taşından mezar taşına kadar her yerinde verdiği emekle hizmetlerini esirgemeyen başkanımıza, şehrimizde ticari faaliyette bulunarak vergisiyle katkı sağlayan yerel esnafına, parasına talipli olduğunuz Erzurum halkına saygı duymaya davet ediyoruz. Yerelin desteklenmesi noktasında her zaman şehrimizin ve Perder’in yanında olan desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İlçe Belediye Başkanlarımıza, Ticaret Odası Başkanımıza, Ticaret Odası Meclis Başkanımıza, Ticaret Borsası Başkanımıza, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanımıza ve her zaman yereli tercih noktasında desteklerini esirgemeyen değerli Erzurum halkımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ