'Önce sevgiler sonra ümitler kaybolup gittiler' oyununa büyük ilgi

Yerel 28.03.2017 17:01:24 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.03.2017 17:01
Yeşilyurt Belediye Tiyatro Grubu, 27 Mart Dünya Tiyatrocular Günü etkinlikleri çerçevesinde ‘Önce Sevgi’ler Sonra Ümit’ler Kaybolup Gittiler” adlı tiyatro oyununu sahnelendi.
Sabancı Kültür Merkezinde sahnelenen tiyatro oyununa, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Kültür ve Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Hababam Sınıfı Oyunlarından Dilaver Gür, Malatyalı Tiyatro Yönetmeni Mahmut Atay, Tiyatro Balans Kurucusu Metin Karaman ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ömer Konakçı’nın yazdığı, Yönetmenliğini İrem Alhan’ın yaptığı ‘Önce Sevgi’ler Sonra Ümit’ler Kaybolup Gittiler’ adlı tek perdelik tiyatro oyununda uyuşturucu bağımlılığının insan ve toplum yaşantısında oluşturduğu tahribatlar ve ailelerin yaşadığı dramlar ele alındı. Kötü alışkanlıkların gençler üzerindeki olumsuz etkisini sanatın güçlü diliyle anlatan genç tiyatrocular, oyun bitiminde davetliler tarafından ayakta alkışlandı. 1 saate yakın süren oyun sonunda Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Yönetmen İrem Alhan ile tiyatrocuları tebrik edip kutladı.
“Yeşilyurt Belediyesi sanatın ve sanatçının her zaman yanındadır”
Yeşilyurt Belediyesi olarak sanatsal faaliyetleri sürekli desteklediklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Kendi bünyemizde kurduğumuz tiyatro grubumuz toplumsal içerikli mesajların verildiği oyunları hemşerilerimizle buluşturmaya devam ediyor. Genç tiyatrocularımızı verdikleri emekten ve çabadan dolayı tebrik ediyorum. Gençlerimizi tiyatroyla bütünleştirerek özgüveni yüksek ve kültürel değerlerine bağlı bir neslin yetişmesine olan katkımızı sürdürmek istiyoruz. Belediye tiyatrosunu kurarak, tiyatro alanındaki çalışmalarımızı somuta dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu. Tiyatronun insanlık tarihinin en eski sanat dallarından birisi olduğunu ifade eden Polat, “İnsanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olan tiyatro, teknolojik gelişimlere karşın, çağımızda da vazgeçilmezliğini korumayı bilmiştir. Tiyatro bir anlamda hayatı ve gündelik yaşamı anlatır” dedi.
“Dünya tiyatrolar gününü kutlarım”
27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününü kutlayan Başkan Polat, “Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla tiyatronun gelişmesine ve sevdirilmesine katkıda bulunan değerli tiyatrocuların, tiyatronun kitlelere sunulmasında ön ve arka planda yer alan tüm tiyatro severlerin bu anlamı gününü kutlar, sanata ve sanatçıya destek veren kurum ve kuruluşlara saygılarımı sunarım” ifadelerine yer verdi.
“Gençlere yönelik sanatsal faaliyetlere yoğunluk veriyoruz”
Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu ise, gençlere yönelik her türlü sanatsal faaliyetlere önem verdiklerini belirterek “Elimizdeki tüm imkanları gençlerimizin sanatsal ve kültürel etkinliklerine yönlendiriyoruz. Kurum ve kuruluşlarla güzel bir iletişime sahibiz. Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro grubumuzdaki genç kardeşlerimizi bu oyundan dolayı tebrik ediyorum, çok güzel bir konu işlediler ve bizlere anlattılar” ifadelerini kullandı.
“Gençlerimize çok ciddi mesajlar verildi”
Sanatsal faaliyetlere destek veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkürlerini sunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu ise “Hayatımıza acı bir şekilde dokunan bağımlılıkla ilgili çok faydalı bir tiyatro etkinliği gerçekleşti. Gençlerimize çok ciddi mesajlar verildi. Başta sanatsal ve kültürel etkinliklere ciddi destekler veren Yeşilyurt Belediye Başkanımıza, Kent Konseyimize, Yönetmenize ve genç tiyatrocularımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Türk Sinemasının önemli yapıtlarından Hababam Sınıfında rol alan Malatyalı sanatçı Dilaver Gür’de “Sanata kim destek oluyorsa onların önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.
Konuşmalardan sonra Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile eşi Yasemin Polat, Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ömer Konakçı ile Yönetmen İrem Alhan’a çiçek verdi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ