Muş'ta elektrik arızaları uzaktan kumandayla giderilecek

Yerel 5.07.2017 13:50:55 0
Muş
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.07.2017 13:50
MUŞ (İHA) – Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Muş İl Müdürü Eşref Şentürk, bölgede ilkleri gerçekleştirdiklerini söyleyerek, bundan böyle elektrik arızalarının uzaktan kumandayla giderileceğini söyledi.
Açıklamalarda bulunan Eşref Şentürk, teknolojiyi çalışma alanına taşıdıklarını belirterek, “Artık arızaları uzaktan kumanda ile gidermek mümkün. Bilindiği gibi bu bölgede, kış aylarında aylarca yollar kapalı olabiliyor. Bu bölgede arıza meydana geldiğinde de zamanında arızaları gideremiyoruz. Bu nedenle artık bu bölgede çıkacak arızalara uzaktan kumanda ile müdahale edebileceğiz. Bu da bizlere hem büyük kolaylık sağlayacak hem de zamandan önemli miktarda tasarruf etmiş olacağız. Bu uygulamayı bölgede ve Muş’ta ilk kez gerçekleştirdik” dedi.

"Sayaçlar merkezden okunuyor"
Eşref Şentürk, artık elektrik sayaçlarını uzaktan kumanda ile merkezden okuyabildiklerini ifade ederek, “Personel göndermeden, merkezden uzaktan kumanda ile işletmenin ne kadar elektrik sarf ettiğini okuyabiliyor, gerektiğinde yine uzaktan kumanda ile elektriği kesebiliyoruz. Bu uygulama Muş’ta olduğu gibi bölgede de ilk kez bizim tarafımızdan yapıldı. Bunun maliyeti de oldukça pahalı. Bizde, oldukça kaliteli elemanlar var. Personelimiz özveri ile çalışıyor” diye konuştu.
Bulanık ilçesinde günde 21 defa elektriğin kesintiye uğradığı vakitler olduğunu da hatırlatan Eşref Şentürk, “Şimdi bu elektrik kesintileri yok denecek kadardır. Kaçak elektrik kullanımının önüne geçildi. Herkes eşit şekilde faturasını ödüyor. Kim ne kadar elektrik tüketirse o kadar fatura gelir, artı eksisi olmaz. Hedefimiz, Muş’un ilçelerindeki elektrik hizmetini dört dörtlük yürütebilmektir. Halka hizmetti kendimize esas aldık. Halkın memnuniyetini kazanmak için ekiplerimiz Muş ve ilçelerinde 7/24 saat hizmet veriyor” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ