Milletvekili Açıkkapı;'Amacımız bayrağımızı daha yükseklere taşımaktır'

Yerel 12.03.2017 10:58:02 0
Milletvekili Açıkkapı;
Tarih: 01.01.0001 00:00
İstiklal Marşının anlamını bulduğu, geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerine değinen AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, "Atalarımızın bizlere, bizlerin de torunlarımıza emaneti olan vatanımıza ,’Tek Vatan, Tek Devlet, Tek Bayrak’ şuuruyla sahip çıkmak ve bayrağımızı daha yükseklere taşımak, İstiklal Marşımızı coşkuyla söyleyip daha büyük başarılara imza atmaktır"dedi.
İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 96. yılı nedeniyle açıklama yapan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı,"Türk milletinin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan bağlılığını,inancına, töresine ve örfüne olan sadakatini milli mücadeleyi ve o çetin yılları destanlaştıran, bizlere her daim hatırda tutan İstiklal Marşımızın Kabul TBMM tarafından kabul edilişinin 96. yılını iştirak ediyoruz.Marşımız,milletimizin vatan tutkusunu, esareti reddederek her bir bireyin canı, malı pahasına gözünü dahi kırpmadan kahramanlıklar ile dolu bağımsızlık mücadelesine sürdürmesine büyük bir cevher olmuştur. Milletimizin duygularına ve yaşanmışlıklarına tercüman olurken, vatan millet, bayrak, istiklal ve din sevgisiyle dolu bu kutsal toprakların değerlerine göz dikenlere karşı göstereceği çabayı, fedakarlıkları ve korkusuz mücadeleyi simgelemektedir"diye konuştu.
Milli şairin korkma, diyerek başlattığı büyük İstiklal Marşının ilk dizelerinde, dün milletimizin içinde bulunduğu duruma işaret ettiğini, bugünleri de gördüğünü belirten Milletvekili Açıkkapı," ’Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım’ dizeleriyle bağımsızlık sevdamız kelimelerle can bulmuştur. Şanlı tarihimizde vatan toprağına yan gözle bakan düşman pişman edildiği gibi, 15 Temmuz hain kalkışma gecesinde de bağımsızlığımıza el atmak isteyen dahili veya harici düşmanlar perişan edilmiş, istiklal marşı ruhuyla 248 vatandaşımız canları pahasına tankların topların önüne yatarak kurşunlara vatanını siper etmiş, yine de hürriyetinden vazgeçmemiş, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ’Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ duasını karşılıksız bırakmamıştır. Bugün hepimize düşen en büyük vazife, İstiklal Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerinin şuuruna vararak, atalarımızın bizlere, bizlerin de torunlarımıza emaneti olan vatanımıza ,’Tek Vatan, Tek Devlet, Tek Bayrak’ şuuruyla sahip çıkmak ve bayrağımızı daha yükseklere taşımak, İstiklal marşımızı coşkuyla söyleyip daha büyük başarılara imza atmaktır"şeklinde konuştu.
Açıkkapı, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 96. yıl dönümünde, bu toprakları vatan yapan şehitleri, gazileri ve vatan şairi kahraman Mehmet Akif Ersoy’u sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla andığını da ifade etti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem