Milletvekili Açıkkapı, İspanya temaslarını anlattı

Yerel 8.06.2017 14:48:03 0
Milletvekili Açıkkapı, İspanya temaslarını anlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.06.2017 14:48
AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı,İspanya’da katıldığı toplantılarda yaptıkları çalışmaları aktardı.
İspanya’da Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na (KEFEK) Plan ve Bütçe Komisyonunu temsilen katılan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulundu.
Çalışmaların çok verimli geçtiğini belirten Milletvekili Açıkkapı;" İspanya temaslarımızı Madrid’den sonra diğer bir önemli durak olan Endülüs Eyaletinde Sevilla Parlementosu Eşitlik Komisyonu, Bütçe Komisyonu Başkanı ve üyeleri ile toplantılar yaparak sürdürdük. Burada ben dahil çalışma grubundaki milletvekili arkadaşlarımız yaptığı konuşmalarda hem Türkiye’deki gelişmelerden hem de terör örgütleri ile yapılan mücadelelerden bahsettik. 15 Temmuz ihanet gecesini ve ardındaki alçak planları detayları ile anlatırken, özellikle FETÖ’nün Avrupa ülkeleri ve Dünya için ne kadar sinsi ve büyük bir tehdit olduğunu vurguladık. Bu büyük FETÖ tehdidinin her ülke için farklı kimliklere girerek o ülkelere çok büyük zararlar vereceğini ifade ettik. Temelde vurguladığımız bir diğer konu ise PKK, DAİŞ ve FETÖ arasında terör anlamında hiç bir fark olmadığını ifade ettik. Avrupalı bir kısım devletlerin ise başta FETÖ ve PKK olmak üzere Türkiye’de terör eylemleri gerçekleştiren ve vatandaşlarımızı, askerimizi , polisimizi şehit eden teröristleri himaye ettiğini bu durumun 80 milyon insanımızı üzdüğünü , bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını aktardık. Konuya vurgu yaparken özellikle İngiltere’de gerçekleşen terör saldırısını kınadığımızı ve yukarıda belirttiğimiz gibi terörün her ülke için bir tehdit haline dönüştüğünü belirttik"dedi.
Türkiye olarak 3 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptıklarını anlatıklarını aktaran Milletvekili Açıkkapı;" Şubat 2017 rakamları ile 25 Milyar Dolar harcama yaptığımızı ve bu konuda Avrupalı ülkelerin de sorumluluklarını ve taahhütlerini yerine getirmeleri gerekliliğini söyledik. Çünkü bu coğrafyalarda zulme maruz kalan insanlara yardım eli uzatmazsanız bu insanları terörün kıskacında ve pençesinde bırakırsanız bu insanları terör örgütleri kaynak olarak kullanacak ve bu tüm dünyaya zarar getirecektir" diye konuştu.
Kadın,erkek fırsat eşitliği konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK kadroların her zaman bu konuya duyarlı olduğunu da dile getiren Açıkkapı;" 2003 yılında AK Parti olarak iş kanunda düzenleme yaptığımızı ve ’Eşit işe eşit ücret’ ilkesi getirdiğimizi, bu düzenlemenin ardından da yine kadınların iş gücüne katılımını arttıracak engellerin giderilmesi için bir çok düzenleme yapıldığını ifade ettik. Örneğin, evde üretim yapan kadınlar vergiden muaf tutuldu, 2008 yılında yapılan düzenleme ile kadınların ve gençlerin sigorta primlerinin 5 yıl boyunca devlet tarafından ödenmesi kolaylığı sağlandı. Destek kredisi kullanımlarında kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanarak daha çok kredi kullanabilmelerinin önü açıldı. Kadın çalışan istihdamının artması için 24 aydan 48 aya kadar iş veren payının işsizlik sigorta fonundan karşılanması için düzenleme yapıldı ve ayrıca Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin bulunduğu yerlerde kadın çiftçilere ciddi eğitimler verilerek kadın çiftçilerimizin projelerine öncelik sağlandı. Yapılan icraatların bunlarla da sınırlı olmadığını 2003 yılında taciz olaylarının suç kapsamına alınarak cezai müeyyideye tabii olmasının sağlandığı, 2011 yılında düzenlenen mobbing genelgesi ile işyerlerindeki psikolojik tacizle savaşı güçlendirmek amacıyla Alo 170 hattından psikologların çalışanlara psikolojik destek vermelerine imkan tanındı. Çocuklu annelerin süt izinlerinden daha kapsamlı faydalanmalarının sağlandığını, babalarında isterlerse anneler gibi 24 aya kadar ücretsiz izine ayrılabilmelerine imkan tanındığını 2016 yılında yaptığımız düzenleme ile annelere yarı zamanlı çalışma imkanının sağlandığını belirttik. Bu konulara değindikten sonra hali hazırda yürütülen çalışmalarla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kadınların iş gücüne katılımlarının önündeki engellerin kaldırılması adına yoğun bir mesai harcandığını belirttik”diyerek değerlendirmesini tamamladı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ