MİAD Üyesi Nalbant'tan büyüme değerlendirmesi

Yerel 14.04.2017 16:30:08 0
MİAD Üyesi Nalbant
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.04.2017 16:30
Malatya İşadamları Derneği (MİAD) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi İşadamı Şahin Nalbant, 10 bin dolarla kur değişen Türkiye’den dünyaya kafa tutan bir Türkiye’ye ulaşıldığını belirterek, “Şimdi 50 bin dolar değil, 1 milyar dolar götür, kuru değiştiremiyorsunuz" dedi.
Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Şahin Nalbant, ekonominin siyasi gelişmelerden çok etkilendiğini belirterek Türkiye’nin son 15 yılda önemli bir büyüme ivmesi yakaladığını söyledi. Nalbant, “2002’den öncesine bakarsak 10 bin dolarla kur değiştirilebiliyordu. 10 bin-50 bin doları bankaya götür, yazdır, kur değişiyordu. Gecelik faizler 7 bin 500’lerdeydi. Bunu belki yeni nesil bilmez. 10 bin dolar bankaya koydum mu hemen 7 bin 500 geldi mi, 20 bin dolar oluyor. Fabrikada böyle bir para kazanılması mümkün değil ki? Bunu biz değil, dış ülkeler getiriyordu. 50 bin dolar çekilince de kurlar değişiyordu. Bunlar basit göstergeler. Şimdi 50 bin dolar değil, 1 milyar dolar götür, kuru değiştiremiyorsunuz" şeklinde konuştu.
AK Parti hükumetlerinin yaptığı birçok yatırımın ülke için önemine değinen Nalbant, “Eğer bugünkü iktidara hep birlikte sahip çıkarsak dünya gelse Türkiye’ye zerre kadar zarar veremez. Burası batmayacak bir ülke. Batırmaya çalışıyorlar ama batıramıyorlar. Merhum Özal’ı yok etmişlerdi. Kim? Tabii içimizdekiler, dışarıdakiler. Avrupa’yı dost sanıyorduk. ABD, Rusya da onlar gibi dost değil ki. Dostluğu önce kendimizde aramalıyız. Herkes çıkarı için çalışıyor. Böyle bir şey olmaz" değerlendirmesine bulundu.
Dış güçlerinin Türkiye üzerinde emellerinin olduğuna dikkat çeken Nalbant, “15 Temmuz önümüzde gazete gibi serili. Oku, her şeyi tüm çıplaklığıyla görüyorsun. 15 Temmuz’u hazırlayanlar kimler? 30 sene PKK’yı beslediler. ABD tuttu bize Öcalan’ı verdi, arkasından Fethullah’ı çekti, aldı. Orada istediği gibi yetiştirdi. Yetişmeseydi o gücü nasıl elde edecekti? Hiç kimsenin aklına sığar mı ki Fethullah orduya, yargıya, devlete girsin? Bunu düzenleyen devletler var. Destekleyen bir devlet değil. Bütün devletler destekliyor" diye konuştu.
Türkiye’de son 15 yılda atılan adımların o kadar kısa sürede yapılmasının mümkün görülemediğini söyleyen Nalbant, ‘Dost’ dediğimiz ABD ve Avrupa’dan çekilmemiz lazım. Çünkü dost değil bunlar. Öyleyse onların karşısında dimdik duran Cumhurbaşkanımız var. Onunla birlikte olmalıyız" dedi.
MİAD’ın Malatya için önemli projelere imza attığını da belirten Nalbant, Konukevi ve Sevgi Evleri projelerinin önemine değindi. Bu eserlere Malatyalı iş adamları olarak destek sunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Nalbant, ikinci bir konuk evi yapımı içinde çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ