MHP İl Başkanı Karataş; '15 Temmuz'un akıl ve akil hocaları da yakalanıp cezalandırılmalı'

Yerel 11.06.2017 12:32:54 0
MHP İl Başkanı Karataş;
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.06.2017 12:32
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, 15 Temmuz’un kurgusunu, saldırı planlamasını yapan sözüm ona akıl ve akil hocalarının da yakalanıp cezalandırılmaları gerektiğini söyledi.
Başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere, tüm teşkilat yöneticileri olarak gerek vatandaşları gerekse iktidarı, cemaat olaylarına karşı devamlı olarak uyarmaya, cemaat faaliyetlerinin ülkemizi tehdit edecek boyutlara ulaştığını anlatmaya çalıştıklarını dile getiren MHP İl Başkanı Karataş, “Nitekim bu faaliyetlerin mensupları, çirkin ve ihanetçi yüzlerini 15 Temmuz akşamı gösterdiler. Lakin çaba ve hayallerini, damarlarında asil kan taşıyan büyük Türk Milleti, boşa çıkarmasını iyi bilmiştir. Ancak, cemaat olaylarının kötü etkileri, hala ülkemizin ve milletimizin üzerinden bir türlü eksilmemiştir” dedi.
Bu ihanetçi yapının sebep olduğu olaylardan dolayı şu anda, 154 bin civarında kişi soruşturma geçirdiğini anlatan Başkan Karataş, “Soruşturma geçirenlerin 50 bini şu anda tutuklu, 54 bin kadarı da işten ihraç edilmiştir. Ve bu tür soruşturma ve görevden uzaklaştırmalar halen devam etmektedir. Bu hal toplumun acı bir yüzü ve kanayan bir yarası haline gelmiştir. Tabi ki ülkemize ve milletimize 15 Temmuz’u layık görenler, hak ettikleri cezayı hakkıyla almaları gerekmektedir. Bu konuda ki tavrımızı her ortamda beyan etmiş bulunmaktayız. Ancak cezalandırma işlemi yapılırken hak ve hukuk göz ardı edilmemelidir. Devletimiz bir hukuk devletidir. Bu nedenle yaptırımlar, hukuktan ayrılmadan yapılmalıdır. Eğer adil olarak bir şeyler yapmak istiyorsak, 15 Temmuzun kurgusunu, saldırı planlamasını yapan sözüm ona akıl ve akil hocalarının da yakalanıp cezalandırılmaları gerekmektedir.
Toplumun beklentileri bu yönde gelişirken, damatların serbest bırakılması akla ve hayale gelmeyen bir hamledir. Bu tür gelişmeler karşısında insanın “aklama ve kayırma” yapılıyor dememesi içten bile değildir. Alınan bu tür kararlar adalet mekanizmasının doğru çalışmadığının bir göstergesidir. Umudumuz odur ki, soruşturmanın ve yargılanmanın adilce yapılıp, hak edenlere hak ettikleri cezaların verilmesi, mağdurların mağduriyetlerinin giderilmesidir” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ