Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı sistemi konferansı

Yerel 10.02.2017 09:50:08 0
Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.02.2017 09:50
Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzincan’a geldi.
Yavilioğlu, Erzincan ziyaretinde sırası ile Erzincan Valiliğini, Erzincan Belediyesini ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaret etti. Ziyaretlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini getirecek olan yeni anayasa değişikliği teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından Türkiye genelinde düzenlenen konferansların Erzincan da ki ayağını Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu kendi sunumu ile gerçekleştirdi. Yavilioğlu konferansında “Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine değinerek yaptığı konuşmada, “Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni bir anayasayı onayladı çıkardı. Ve sizin onayınıza sizin takdirinize sunmak için yeni bir takvim belirlenmiş oldu. Bu haliyle hepimize hayırlı uğurlu olsun.
Türkiye hem bulunmuş olduğu yer itibariyle hem de geçmişten itibaren yaşamış olduğu siyasal gelişim itibariyle oldukça hızlı ve büyük olayları birlikte yaşayan bir ülke. Bu günde gene o büyük olaylardan belki de en önemlilerden birisi. Benim yaşadığım dönemde yaşım itibariyle en önemli en değerli olay olarak bunu görüyorum. Çünkü Türkiye’de halkın iradesinin mecliste somutlaşması, halkın iradesinin istediği şekilde mecliste hükümet oluşturulması milletin takdir ettiği kişilerin hükümette ve yönetimde olmasına imkân tanıyacak imkân sağlayacak bir sistem değişikliği ile sizlerin önüne geldik.
Bu kime bağlı kişilere bağlı sisteme bağlı değil sisteme bağlı yürüyen bir yapı yok kişilere bağlı bir yapı var. Eskiler derler ya bir kına iki kılıç sığmaz bir posta iki aslan girmez. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın dediği gibi “Bir gemide iki kaptan olmaz” valla kardeş kardeşle kavga eder çok ciddi sıkıntılar çıkar. Onun için bunun teke indirilmesi lazım. Daha önce vesayet aracı olarak kullanılan bu Cumhurbaşkanlığı ki 28 Şubat’ta 28 Şubat darbesinin olgunlaştırılmasını sağlayan kişide mercide yine bir Cumhurbaşkanıydı. Bir cumhurbaşkanının marifetiyle 28 Şubat sürecine giden bir dönemi yaşadınız yaşadık, bunun teke indirilmesi lazım. 2007’de halk tarafından seçilmesini sizler onayladınız, siz bu yetkiyi kullandınız ve bundan sonra cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek dediniz. Fakat siz şunu yaptınız dediniz ki “Ben cumhurbaşkanını daha fazla güçlendiriyorum.” Cumhurbaşkanına ilave bir meşruiyet verdiniz. İradeyi teke indirin, kardeşi kardeşe düşürmeyin, sistem değişikliği olsun, iş sistem üzerinde yürüsün” diye konuştu.
Yavilioğlu konuşmasının ardından gerçekleştirdiği 90 sayfalık sunumunda “Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yönelik iddialara da cevap verdi.
Geniş bir katılımın yaşandığı konferansa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkan Vekili Recep Gökalp, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, kamu kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ