Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu, referandum için 4 bin 890 kilometre katetti

Yerel 3.03.2017 09:13:25 0
Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu,  referandum için 4 bin 890 kilometre katetti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.03.2017 09:13
Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, 4 bin 890 kilometre yol kat ederek ilde ‘Neden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlattı. Gittiği her ilde ziyaretlerde de bulunan Yavilioğlu, şehrin sorunları hakkında bilgi aldı.
Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, 15 ilde ‘Neden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ konulu konferansla vatandaşlarla buluştu. 2 Şubat tarihinde Kocaeli’nde başlayıp sırasıyla Ankara, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Isparta, Burdur, Kırıkkale, Eskişehir, Kütahya illerinde başkanlık sistemini anlatan Yavilioğlu, toplamda 4 bin 890 kilometre yol yaptı.
Türkiye’nin 4 bölgesinde katılımcıları bilgilendiren Yavilioğlu, önümüzdeki günlerde diğer illerde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatacak. Her gittiği şehirde parti mensupları ile bir araya gelen Yavilioğlu, şehrin bürokratları ile görüş alış verişinde bulunarak, ilin sorunları hakkında da bilgi alıyor. Hem konferanslarla halkı bilgilendiren Yavilioğlu, hem de şehri eksiklerini not edip Ankara’da gerekli mercilere iletiyor.
“Bilgi kirliliğini ortadan kaldırdı”
16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referandumun iyi anlatılması gerektiğine dikkat çeken açıklamalarda bulunan Yavilioğlu, konferansa katıldığı her yerde darbelerin ülkeye vermiş olduğu zararlardan söz etti. 1970’lerden 90’ların sonuna kadar darbelerle hükümetlerin düşürüldüğünü ve ülkenin istikrarsızlığa sürüklendiğine dikkat çeken Yavilioğlu, bu referandumun neler getireceğini ve geçmişte yaşanan vesayet odaklarının kirli oyunlarından kurtuluşu olacağını anlattı.
‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ konferanslarında hep halkın iradesinin ön planda olacağını dile getiren Yavilioğlu, bu sisteme kimsenin dışardan müdahale edemeyeceğini, elde edilen bütün kazanımların korunmuş olacağının altını çizdi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ülkede istikrarın sağlanacağına dikkat çeken Yavilioğlu, 4 bin 890 kilometre yol kat ederek, kulaktan dolma yanlış bilgi kirliliğini de ortadan kaldırmış oldu.
Maliye Bakan yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, Ankara, Kocaeli, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Isparta, Burdur, Kırıkkale, Eskişehir, Kütahya olmak üzere toplamda 4 bin 890 kilometre yol yaparak ilde ‘Neden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlattı. Programlar büyük faydası olduğuna dikkat çeken AK Parti Genel Merkez, programın devam edilmesi gerektiğini vurguladı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ