Malatya'da 'Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı' konulu konferans düzenlendi

Yerel 10.02.2017 14:35:08 0
Malatya
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.02.2017 14:35
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından “Abdülhamid’in Kurtlarla Dansı” konulu bir konferans düzenlendi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mustafa Armağan, Sultan Abdülhamid’in çok iyi bir lider olduğunu ifade ederek, “Sultan Abdülhamid millet büyüğüdür” dedi.
Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şefik Şengün, Genel Sekreter Ercan Turan, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abdulkadir Baharçiçek, Belediye Meclis Üyeleri, daire başkanları, şube müdürleri, kurum kuruluş temsilcileri ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.
Konferans programının açış konuşmasını yapar Genel Sekreter Ercan Turan, Mehmet Akif Ersoy’un “Hiç ibret alınsaydı tekerrür eder miydi tarih” sözlerini hatırlatarak, “100 yıl öncesiyle 100 yıl sonrasında; benzerlikler görüyorsunuz. Sultan Abdülhamid, bizim için gerçekten önemli bir figür, bir şahsiyettir, Ulu Hakan’dır. Yaptığı çalışmalarla, vizyonuyla 100 yıl sonrasına ışık tutabiliyor” diye konuştu.
Daha sonra konuşan Araştırmacı-Yazar Mustafa Armağan, milletinin kalbine tahtını kuranların hiçbir zaman unutulmadığını belirterek, “Sultan Abdülhamid’in 99. ölüm yıl dönümündeyiz. Dolayısıyla 100 sene sonra bile insanlar Sultan Abülhamid’ten bir şeyler öğrenmek için çırpınıyorsa o insanın hakikaten millet büyüğü olduğu tescil edilmiş demektir” diye konuştu.
Tarih meselesinin Türkiye’de bir yara olduğunu vurgulayan Armağan,“Konuşmalar yapmaya gittiğimde okullarda gençlerden sık sık şu ifadeyi duyuyorum. ‘Hocam, ben okulda bana okutulan tarihe inanmıyorum’. Tarih öğretmeni de aynı salonda ve tarih öğretmeni başını sallıyor, yani bunu onayladığını söylüyor. Kafamız ikiye bölünmüş durumda, bir taraftan diyoruz ki bu böyle değil ama öbür tarafta da bunu bir şekilde okumak zorundayız. Bu bir ayıptır. Bu ayıbı Milli Eğitim Bakanlığımızdan hassaten gidermesini, temizlemesini ve bu millete layık olduğu tarihi layık olduğu şekilde okutmasını istiyoruz. Bu bizim en tabii hakkımız. Hele hele 15 Temmuz gibi bir Milli İrade Zaferi gerçekleştikten sonra buna her zamankinden daha fazla hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Ve diyoruz ki bu milletin gerçek tarihini bu millete okutun” ifadelerini kullandı.
Konferansının devamında Sultan Abdülhamid’in projelerini anlatan Armağan, Sultan’ın çizdirdiği Boğaz Köprüsü projesi ile yaptırdığı demiryollarını harita ve görseller eşliğinde sundu.
Araştırmacı-Yazar Mustafa Armağan, konferans programının sonunda kitaplarını da imzaladı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ