Lazer teknolojisi ile bir kaç dakikada gözlüklere elveda

Yerel 8.04.2017 12:42:19 0
Lazer teknolojisi ile bir kaç dakikada gözlüklere elveda
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.04.2017 12:42
İnsanlarda özellikle 45 yaşından sonra yaygın olarak başlayan uzak ve yakın görme bozukluğu, Malatya’da uygulanan lazer teknolojisi ile tarihe karışıyor.
Malatya’da uygulanmaya başlayan Presbymax Lazer yöntemi ile bir kaç dakika gibi kısa bir sürede, üstelik göze herhangi bir cisim yerleştirilmeden, sadece ışık tedavisiyle uzak ve yakın görme sorunundan kurtulmak mümkün oluyor. Uygulama hakkında bilgi veren Özel Gözde Hastanesi Göz kliniği operatör hekimlerinden Dr. Mete Açıkgöz, 45 yaşından sonra hemen hemen herkesin uzak ve yakın görüşünde belirgin biçimde bozulma görüldüğünü dile getirdi.
Bu durumun normal olduğunu ifade eden Opr. Dr. Açıkgöz, "Bu son derece normaldir. Nedeni görsel bir kusur değil, gözümüzün içindeki kendi lensimizin esnekliğini kaybetmesi ile ortaya çıkan tamamen doğal ve yaşla ilgili bir durumdur. Bunun sonucunda gözümüz artık farklı mesafelere net bir şekilde odaklanamaz. Sonuç, özellikle kısa mesafelerde bulanık görüştür" dedi.
Yurt dışı ve yurt içinden talebin oldukça yoğun çok olduğunu kaydeden Op. Dr. Mete Açıkgöz, “Dünya’da 24 yılda 30 milyon kişiye lazer operasyon gerçekleştirildi. Presbymax Lazer teknolojisi Dünya’yla aynı anda Türkiye’de uygulanmaya başlandı. Presbymax Lazer teknolojisi, son dönemlerin lazer tedavileri arasında ki en son teknolojiye sahip uygulamasıdır” ifadelerine yer verdi.
Tüm dünyada başarısı kanıtlanmış yöntem için Op. Dr. Mete Açıkgöz, "Presbymax bugüne kadar binlerce kişiye uygulandı, sonuçlar senelerce izlendi. Alınan sonuçlar, önde gelen ve ciddi bilimsel dergilerde yayınlandı ve tüm dünyadaki göz hekimlerinin büyük ilgisini çekti. Yüzlerce hekim, kendi ülkelerinde bu yöntemi uygulamaya başladı" şeklinde konuştu. Yöntemin en büyük avantajlarından birinin de miyopi, astigmatizma ve hipermetropiyi düzeltmesi olduğunu vurgulayan Op. Dr. Açıkgöz, "40 yaş üzerindeki tüm insanların yüzde 85’i bu tedavi yöntemi için uygun. Hastaların yüzde 93’ünde hiçbir zaman tedavi tekrarına gerek duyulmaz, yüzde 7’sine ise uzun seneler sonra küçük bir rötuş yapılması gerekebilir" diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ