Kiraz'dan sosyal medyada referandum ile ilgili paylaşım yapan öğretmene tepki

Yerel 26.04.2017 18:04:36 0
Kiraz
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.04.2017 18:04
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Arguvan’da görev yapan bir öğretmenin referandum sonuçları ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ‘hayır’ oyu verenleri vatan haini ilan ettiğini ileri sürerek, öğretmeni yaptığı paylaşımdan dolayı kınadı.
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Arguvan İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililer ile bir araya geldi.
Burada konuşan Kiraz, ilçede görev yapan bir öğretmenin referandum sonuçları ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ‘hayır’ oyu verenleri vatan haini ilan ettiğini iddia ederek, öğretmeni kınadı.
Kiraz, “Maalesef bugün gerçekten hepimizi üzen bir olay için Arguvan’dayız. Burada görev yapan bir öğretmen sosyal medyada yaptığı paylaşımıyla referandumda ’hayır’ oyu veren vatandaşları vatan haini olarak ilan ediyor. Bu ülkede yaşayan bütün vatandaşların vergisi ile maaşını alan bir memurun kendi işini yapması gerekirken görevini bir tarafa bırakıp başka işler peşinde koşması gerçekten düşündürücü bir olay. Bu olayın Arguvan’da yaşanıyor olması da başka bir önem ifade ediyor. Çünkü hepimiz biliyoruz ki Arguvan’da ayrım olmaz Arguvan’da herkes birdir. Arguvanlı siyasi tercihlerinden dolayı asla ve asla bir kişiyi, bir grubu, bir zümreyi veya bir kitleyi asla ve asla suçlamaz. Dolayısıyla bunun Arguvan’da yapılıyor olması üzüntümüzü derinleştiren noktalardan birisi. Biz CHP olarak ‘Bu ülkede birliği bütünlüğü sağlamak zorundayız’ dedik. ‘Evete oy veren de ‘hayır’a oy verende bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı’ dedik. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle ve yaşlısıyla herkes bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır ve özgürce düşüncesini ifade edebilmelidir ve özgürce tartışabilmelidir, özgürce konuşabilmelidir ve hiç kimseyi ‘evet’e oy verdi diye asla ve asla en ufak suçlamayla karşı karşıya bırakmadık. Aynı şekilde ‘hayır’ diyenleri de suçlama hakkı hiç kimsede yok. Hele hele bir devlet memurunun hiç yok. !Sen kim oluyorsun?’ diye sormak lazım. Şimdi burada değerli kadınlarımız var bu kadınlarımızın hepsi ‘hayır’ oyu kullanmışlar hangisi vatan haini? Sen bu kadınlardan daha fazla mı vatanseversin? Asıl vatan hainliği insanları sandıklarda kullandığı oya göre bölmektir” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ