Kars'ta kuşlara yem bırakıldı

Yerel 27.03.2017 14:56:28 0
Kars
Tarih: 01.01.0001 00:00
Kars’ta soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban kuşları için doğaya yem bırakıldı.
Uzun ve çetin geçen kış şartları nedeniyle doğada yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban kuşları için Çıldır Gölü içinde bulunan adaya Orman ve Su işleri İl Şube Müdürlüğü’ne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından 500 kilogram buğday bırakıldı.
Kars Orman ve Su İşleri İl Müdürü Murat Doğanay, Doğu Anadolu Bölgesi’nde hava şartlarının çetin geçmesi sebebiyle yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorluk çektiğini belirtti.
Kars Valimiz Sayın Rahmi Doğan’ın talimatlarıyla kuşlara yem bıraktıklarını ifade eden Doğanay, “Arpaçay ilçemize bağlı Çanaksu köyü yakınlarında bulunan Çıldır Gölü içerisindeki adada incelemelerde bulunduk. Henüz buzları çözülmemiş olan göl üzerinde yürüyerek adaya ulaştık. Kuşların yem bulmakta zorlandığını tespit ettik. Bu manada ekiplerimizle birlikte adada barınmakta olan birçok kuş türü için doğaya buğday bıraktık” dedi.
Murat Doğanay, yaban hayvanlarını tabiatta tutmak, yaşam alanlarında korumak ve devamlılığını sağlamak için Orman ve Su İşleri Müdürlüğü olarak çalışmaları aralıksız sürdüreceklerini kaydetti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem