Kars Belediyesi'nden su borçlarına indirim

Yerel 1.06.2017 16:48:36 0
Kars Belediyesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.06.2017 16:48
Kars Belediye Başkanlığı, vatandaşların belediyeye olan su borçlarında yapılandırmaya gitti.
Başkan Murtaza Karaçanta’nın talimatlarıyla hayata geçirilen 7020 sayılı yapılandırma yasasından vatandaşların faydalanmaları istendi. Yapılandırma yaysından vatandaşlar 30 Haziran 2017 tarihine kadar yararlanabilecek.
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun tam bir fırsattı, bu yasadan faydalanmayan vatandaşlar için son bir şans, yeni çıkan 7020 sayılı yasadan faydalanmak için bir aylık süre var. Yeni çıkan yapılandırma yasası ile ilgili Kars halkına çağrıda bulunan Kars Belediye Başkan yardımcısı Hülya Çağraşan, “Haziran ayının sonuna kadar zaman var, borçlarınızı yapılandırmayı unutmayın, faiz indiriminden faydalanın" dedi.
Çağraşan, “7020 sayılı yasa 2017 yılına ilişkin olarak 31/3/2017 tarihinden (bu tarih dâhil) önce tahakkuk eden SU borçları ve bunlara bağlı gecikme faizlerini kapsamaktadır. Bununla birlikte daha önce çıkan yapılandırma yasasından faydalanmamış vatandaşlar Kars Belediyesi su işlerine gelerek su borçlarını yapılandırabilirler. Birçok vatandaş yıllardır ödeyemediği borçların faizlerinden 6736 sayılı Kanun ile kurtulmuş oldular. Düzenli bir ödeme imkanı ile borçlarını yapılandırdılar. Bu yasa ile borçlarını yapılandırmayan vatandaşlarımız için Meclis bir yasa daha çıkartarak bir fırsat daha sundu.
Birçok Kamu alacaklarının Yapılandırılmasına İlişkin 7020 sayılı Kanun ikinci bir fırsat olarak görülüyor” diye konuştu.
Belediye Başkan yardımcısı Hülya Çağraşan, “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7020 sayılı Kanun Çerçevesinde Kars Belediyesi’nde de vatandaşların borçlarında faiz indirimi çalışmaları başlatılmıştır. Mali Hizmetler, Emlak servisi ve İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne su işlerine olan borçlarına yapılacak yapılandırmalar için bütün vatandaşlarımızı belediyemize bekliyoruz. Özellikle vatandaşlarımızın beklediği su borçlarının yapılandırılması gerçekten büyük ayrıcalık getiriyor. Faiz indirimi fırsatı tanıyan bu Yapılandırmaya İlişkin 7020 sayılı Kanun vatandaşlarımızı büyük ölçüde borçlarından kurtaracak. Belediyeye olan su borçları için belediye çalışanlarımız yapılandırma çalışmalarına hız vermiş durumdadır. Vatandaşlarımız borçlu oldukları ilgili birimlere gelip yapılandırma fırsatından yararlansınlar. Gerçekten kaçırılmayacak bir fırsattır herkesin faydalanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ