Tarih: 27.05.2017 18:19
İspendere içmeleri sağlık turizmi için masaya yatırıldı
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İspendere İçmelerinin sağlık turizmine kazandırılması için istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıda, İspendere İçmeleri’nin geleneksel ve tamamlayıcı tıp bakımında uygun bir yer olduğuna dikkat çekildi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İspendere İçmeleri’nde bir araya gelerek, İspendere İçmeleri’nin sağlık turizmine kazandırılması noktasında yapılacak olan çalışmalarda yol haritasının belirlenmesi için istişarede bulundu. İstişare toplantısına, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın yanı sıra Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Kırçuval, Yaşar Karataş, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar ve Battalgazi Belediyesi bazı birim müdürleri ile ilgili personelleri katıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, beraberindekilerle birlikte ilk olarak İspendere İçmeleri’nde sürdürülen çalışma alanında incelemelerde bulundu. Burada sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bugün Sayın Üniversite Rektörümüz ile birlikte alanda inceleme yapmak maksadı ile bugün buradayız. İncelemenin hemen akabinde de toplantı yapılacak. Toplantıda da burada İnönü Üniversitemiz ile birlikte, DAP iş birliği çerçevesi içerisinde, buranın şifa merkezi olması ve tedavi merkezi olması noktasında önerilerin değerlendirilmesi yapılacak. Şuan da sizlerinde gördüğü gibi burası bir vadi. 80 dönümlük alan içerisinde bu çalışmalar yürütülüyor. Ayrıca bin 200 dönümlük yerde de Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından teraslanma ve ağaçlandırma işlemleri yapılıyor. Şuana kadar 70 km’lik teraslama çalışması yapıldı. 50 bin civarında ağaç dikimi gerçekleştirildi. Bundan sonra ki süreçte bin 200 dönümlük etkileşim alanı diye tabir ettiğimiz bu vadinin etrafındaki bin 200 dönümlük alan içerisinde ağaçlandırma çalışmaları, teraslama ile birlikte yürütülecek. Diğer taraftan buradaki peyzaj düzenlemeleri, çalışmaları hızla devam ediyor. İnşallah 2 ay gibi bir zaman içerisinde bunların düzenlemesi yapılacak. Tabi ikinci etap ihalemiz var. Bu ikinci etap ihaleyi hemen 1 ay içerisinde yapacağız diye düşünüyoruz. Akabinde de üçüncü etap ihalemiz olacak. Bu üçüncü etap ihalenin içerisinde daha kalıcı temel unsurlar oluşacak. Dördüncü aşamada da inşallah Sayın Rektörümüz ile birlikte, DAP ile birlikte çalışma yapacağız diye düşünüyorum” diyerek, İspendere İçmeleri’nin sağlık turizmi açısında önemli bir merkez olacağını söyledi.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise, İspendere İçmeleri’nin Malatya için büyük bir değer olduğunu belirterek, “Selahattin Gürkan başkanımızla birlikte İspendere İçmeleri’ni geziyoruz. İspendere İçmeleri, Malatya’mız için büyük bir değer, büyük bir kazanç. Burayı başkanımız, hayata geçiriyor, insanlarımızın hizmetine sunuyor. Bu 80 dönümlük vadide, çok güzel yürüyüş yolları, gezme alanları yapıyor. Bizde üniversitemiz, Turgut Özal Tıp Merkezimiz, Türkiye’nin en iyi tıp merkezlerinden birisi. Sağlıkta Türkiye’nin en iyi hizmet veren merkezlerinden birisidir. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi’ni üniversitemizde açacağız. Şuanda onun çalışmalarını aylardır sürdürüyoruz. Hocalarımızdan da bu alanda sertifikasını almış, yakında birkaç hocamız da ek sertifikalarını alarak hastanemizde hizmete başlayacak. Burası ise tamda bu işe tam uygun. Biz Selahattin Gürkan başkanımızla, Battalgazi Belediyemizle işbirliği içerisinde burayı Türkiye’nin çok önemli bir Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi haline getirip, şifa merkezi de yapmak istiyoruz. Tabi bu büyük bir kaynak gerektiriyor. Buradaki en önemli dayanağımız ve desteğimiz de DAP İdaresi. DAP İdaresi sağlık turizmini destekliyor. Burası da Malatya’nın Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp, dinlenme, rehabilitasyon, nekahat dönemi, yaşlı bakım evi gibi bir çok alanda değerlendirmeye açık. Ama bunlardan hangisi buraya uygun olur, kaynaklar hangisi için yeter, 80 dönümün ne kadarını buna ayırmak mümkün olur. Toplantıda bunu bir mütalaa edeceğiz. Ama ben buranın geleneksel ve tamamlayıcı tıp açısında, gerek şehrimize, bölgemize ve ülkemize, belki de sağlık turizmi bakımından tüm dünyaya çok önemli bir merkez olabilme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyorum. Bu konuda böyle güzel bir cennet köşesini Malatya’ya kazandırdığı için Selahattin Gürkan başkanımıza ve ekibine müteşekkiriz. İşbirliği açısından da elimizden gelen her türlü desteği vermek istiyoruz. Burada hastalarımıza, yaşlılarımıza, ihtiyacı olanlara da hizmet vermek istiyoruz. Bu konuda güzel projelerle başlayıp, bunlardan belki alternatif de olarak hazırlayacağımız projelerde birini, belki ikisini seçerek burada uygulamak hedefimiz” diye konuştu.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —